Vokopole #KrenarPerFlamurin

Sot në Vokopolë, përkujtuam ngritjen e flamurit🇦🇱 të pavarësisë për zonën e Beratit më 30 Nëntor 1912 nga patrioti Konstandin Gjorga me porosi të Ismail Qemalit. #KrenarPerFlamurin

#KrenarPerFlamurin

Atmosfera e festave të 28-29 Nëntorit po ndihet edhe në kopshtet tona. Festat po afrojnë dhe kopshtet janë stolisur Kuq e Zi nga duart e vogla të fëmijëve të cilët me zërin dhe ëmbëlsinë e tyre i japin akoma më shumë gjallëri këtyre festave. #KrenarPerFlamurin

#KrenarPerFlamurin

Teksa afrojnë festat kombëtare, secili prej jush mund të më dërgojë një foto në këtë faqe, me pamje të flamurit të vendosur në shtëpinë tuaj. Te gjitha këto do t’i hedhim në një album të përbashkët. Kjo do të jetë kartolina jonë e urimit për të gjithë shqiptarët. #KrenarPerFlamurin

#Dëgjo #Beso #Mbështet #botaportokalli #orangetheworld

Bashkia Ura Vajgurore i bashkohet fushatës ndërkombëtare 16 ditore të Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore. Prej një viti kemi ngritur Mekanizimin e Koordinuar të Referimit të rasteve të dhunës në marrëdhëniet familjare, pjesë e të cilit janë 14 institucione vendore dhe qëndrore, përgjegjëse për adresimin e dhunës në familje. Në kuadër të fushatës do të organizohen një sërë aktivitetesh të informuese dhe ndërgjegjësuese duke respektuar të gjitha protokollet për parandalimin e përhapjes së Covid-19.
Ngritja dhe Fuqizimi i Mekanizimit të Kooridnuar të Referimit në Bashkinë Ura Vajgurore, mbështetet nga UNDP Shqipëri në partneritet të ngushtë me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale në kuadër të Programit të Përbashkët të Kombeve të Bashkuara “T’i Japim fund Dhunës Ndaj Grave në Shqipëri” me fonde të Qeverisë Suedeze.
#Dëgjo #Beso #Mbështet
#botaportokalli #orangetheworld

Ndricimi ne lagjen “18 Tetori”.

Në lagjen “18 Tetori”, ku pas një pune disa ditore nga punonjësit tanë, komuniteti tashmë ka një zonë të ndriçuar gjatë gjithë natës.

FK Osumi .

FK Osumi nis ⚽️🏆sezonin futbollistik 2020-2021. Faleminderit Youth Innovation Center për uniformat e reja të ekipit U-17. Skuadra jonë e nisi sezonin e ri me ndeshjen e parë në transfertë përballë Divjakës. Ndeshja u mbyll në barazim 1-1, kjo falë edhe lojës së bukur të zhvilluar nga ekipi ynë. Suksese në vazhdim.💪💪💪

Pamje nga Klubi i Piktures.

Natën e mirë me këto pamje nga Klubi i Pikturës, ku të vegjlit e qytetit tonë punojnë nën udhëheqjen e një mësuesi për të zhvilluar pasionin e tyre.

Takim ne Ciflik me prinder te femijeve te kopshtit.

Në Çiflik, ku zhvillova takimin e radhës me prindër të fëmijëve të kopshtit të kësaj zone, për të diskutuar së bashku mbi gjetjet e raportit të projektit Bashki të Forta edhe për të koordinuar ngritjen e keshillit të prindërve.
📝Bashkia Ura Vajgurore është duke konsultuar Planin e Përmirësimit të Arsimit Parashkollor hartuar në bashkëpunim me projektin “Bashki të forta”. Këtë plan do e gjeni në faqen zyrtare të Bashkisë. Për sygjerime ose komente ju lutem na shkruani edhe ne adresat e e-mailit që janë të afishuara në faqe.
📌Bëhu dhe ti pjesë e vendimmarrjes!

Lagjja “18 Tetori”#PuneKonkrete

Në lagjen “18 Tetori” ku punonjësit tanë instaluan sistemin e ri të ndriçimit, që do t’i shërbejë komunitetit të kësaj zone. #PuneKonkrete

Ne Drenovice #PuneKonkrete

Në Drenovicë, ku vijonnë punimet për hapjen e kanleve kulluese që do t’u shërbejnë 20 hektarëve tokë bujqësore, ku kryesisht janë të vendosura sera.

Ne Cukalat ,takim me te rinjte #BashkeMeTeRinjte

Me të rinjtë në Cukalat, ku diskutuam axhendën e përbashkët të aktiviteve rinore, organizimet kulturore – sportive dhe nismat për vijimin e rijetëzimin e Dimalit. #BashkeMeTeRinjte

Dezinfektimi i shkollave ,kopshteve #PuneKonkrete

Shfrytëzuam fundjavën për t’u siguruar që një tjetër javë do t’i gjejë fëmijët e kopshteve dhe shkollave me ambiente të dezinfektuara. #PuneKonkrete

Takim ne Donofrose.

📍Në Donofrose, ku zhvillova takimin e radhës me prindër të fëmijëve të kopshtit të kësaj zone, për të diskutuar së bashku mbi gjetjet e raportit të projektit Bashki të Forta edhe për të koordinuar ngritjen e keshillit të prindërve.
📝Bashkia Ura Vajgurore është duke konsultuar Planin e Përmirësimit të Arsimit Parashkollor hartuar në bashkëpunim me projektin “Bashki të forta”. Këtë plan do e gjeni në faqen zyrtare të Bashkisë. Për sygjerime ose komente ju lutem na shkruani edhe në adresat e e-mailit që janë të afishuara në faqe.
📌Bëhu dhe ti pjesë e vendimmarrjes!

Vizite ne kopshtin Poshnje !

📍Gjatë vizitës në kopshtin Poshnje, ku zhvillova më pas dhe nje takim me prindër të fëmijëve për të diskutuar së bashku mbi gjetjet e raportit të projektit Bashki të Forta edhe për të koordinuar ngritjen e keshillit të prindërve.
📝Bashkia Ura Vajgurore është duke konsultuar Planin e Përmirësimit të Arsimit Parashkollor hartuar në bashkëpunim me projektin “Bashki të forta”. Këtë plan do e gjeni në faqen zyrtare të Bashkisë. Për sygjerime ose komente ju lutem na shkruani edhe në adresat e e-mailit që janë të afishuara në faqe.
📌Bëhu dhe ti pjesë e vendimmarrjes!

PROCEVERBAL TAKIMI-
axhenda e takimeve te shefes


Njoftim per pune

Fituesit e portalit “Mësues për Shqipërinë”për vitin akademik 2020-2021 për profilin parashkollor, do të njoftohen individualisht sipas renditjes së portalit të paraqiten pranë Bashkisë Ura Vajgurore.Zyrës së Arsim Kulturë dhe Sporte, për të vazhduar më tej procedurat e punësimit.

Sezoni i ri arsimor.

Në nisjen e sezonit të ri arsimor, përuruam bashkë me ministrin Klosi, deputetin Nasufi, Prefekten dhe zyrtarë të tjerë, shkollën e re në Samaticë. E lumtur qe si përfaqësuese e pushtetit vendor kam pasur mundesine qe çdo vit të përuroj të paktën një shkollë të re. Investimi në arsim, në dije, sjell të ardhmen më të mirë. Përpos përpjekjes tonë për këtë shkollë, kërkohet që fëmijët të respektojnë rregullat për parandalimin e COVID-19

Mbledhja e Këshillit Bashkiak

Shume e lumtur, qe rrugetimin tone prej 1 viti ne konsultimin me publikun, per ndryshimin pa ndryshim kufijsh, qe lidhet me ndryshimin e emertimit te Bashkise nga Ura Vajgurore, ne Dimal , e cuam ne fazen e marrjes se konsensusit unanim te keshillit bashkiak, fale edhe mbeshtetjes se gjere te mediave. E bindur qe me mbeshtetjen e Ministrit Klosi, deputetit tone, i cili i eshte bashkangjitur kesaj nisme qe ne diten e pare, do te arrijme edhe konsensusin ne Kuvendin e Shqiperise.

Në kantinën “Nardi” në Pashalli

Në kantinën “Nardi” në Pashalli, ku falë punës së palodhur të Leonard Hajdarajt dhe familjes së tij përpunohen 20 dynym me vreshta, që janë në pronësi dhe të marra me qera. Ndërkohë Bashkia e Urës Vajgurore përmes platformës virtuale “Farm & Market” do të synojë të ndihmojë sipërmarrje të tilla për të shitur produktet e tyre me çmime edhe më të larta.

Më kantinën Nardi më Pashalli

Në kantinën “Nardi” në Pashalli, ku falë punës së palodhur të Leonard Hajdarajt dhe familjes së tij përpunohen 20 dynym me vreshta, që janë në pronësi dhe të marra me qera. Ndërkohë Bashkia e Urës Vajgurore përmes platformës virtuale “Farm & Market” do të synojë të ndihmojë sipërmarrje të tilla për të shitur produktet e tyre me çmime edhe më të larta. #KreanarPerFermeret

Posted by Juliana Memaj on E martë, 14 korrik 2020

Në qendër të Urës Vajgurore

Në qendër të Urës Vajgurore, ku punonjësit tanë po vijojnë prej disa ditësh mirëmbajtjen e hapësirave publike. Ditën e sotme grupet e punës u fokusuan në ambientet përreth fushës së sportit.

Ndryshimi i emrit të Bashkisë Ura Vajgurore në Dimal

Ndryshimi i emrit të Bashkisë Ura Vajgurore në Dimal, pa ndryshuar kufijtë dhe emrat e Njësive Administrative është mirëpritur jo vetëm nga banorët, por edhe nga mediat kombëtare, të cilat i japin hapësirë kësaj ngarjeje. Ju ftoj të shikoni kronikën e transmetuar sot në TV Klan për të kuptuar më shumë mbi këtë proces

Ndryshimi i emrit të Bashkisë Ura Vajgurore në Dimal - Kronikë TV KLAN

Ndryshimi i emrit të Bashkisë Ura Vajgurore në Dimal, pa ndryshuar kufijtë dhe emrat e Njësive Administrative është mirëpritur jo vetëm nga banorët, por edhe nga mediat kombëtare, të cilat i japin hapësirë kësaj ngarjeje. Ju ftoj të shikoni kronikën e transmetuar sot në TV Klan për të kuptuar më shumë mbi këtë proces. #BashkiaDimal

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 12 korrik 2020

Në stacionin e zjarrfikësve🚒të Urës Vajgurore

Në stacionin e zjarrfikësve🚒të Urës Vajgurore, ku u zhvillua mbledhja për koordinimin e punës mbi masat për të luftuar zjarret gjatë këtyre muajve ku temperatura është e lartë dhe favorizon përhapjen e zjarreve. Për këtë arsye, zjarrfikësit🧑‍🚒tonë po kryejnë stërvitjet dhe manovrat e nevojshme për të ndërhyrë në çdo rast rreziku.

Në stacionin e zjarrfikësve🚒të Urës Vajgurore

Në stacionin e zjarrfikësve🚒të Urës Vajgurore, ku u zhvillua mbledhja për koordinimin e punës mbi masat për të luftuar zjarret gjatë këtyre muajve ku temperatura është e lartë dhe favorizon përhapjen e zjarreve. Për këtë arsye, zjarrfikësit🧑‍🚒tonë po kryejnë stërvitjet dhe manovrat e nevojshme për të ndërhyrë në çdo rast rreziku.

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 9 korrik 2020

Bashkia Ura Vajgurore ka implementuar një sistem dixhital të integruar të shërbimeve.

Prej vitit 2017, Bashkia Ura Vajgurore ka implementuar një sistem dixhital të integruar të shërbimeve. Përveç transparencës, ky aplikacion ju vjen në ndihmë për shumë veprime që mund të bëni pa u paraqitur fizikisht në sportelet tona. Ndiqni këtë video të realizuar nga RTSH për risitë që sjell ky sistem.

Sistemi i Integruar Dixhital në Bashkinë Ura Vajgurore

Prej vitit 2017, Bashkia Ura Vajgurore ka implementuar një sistem dixhital të integruar të shërbimeve. Përveç transparencës, ky aplikacion ju vjen në ndihmë për shumë veprime që mund të bëni pa u paraqitur fizikisht në sportelet tona. Ndiqni këtë video të realizuar nga RTSH për risitë që sjell ky sistem.

Posted by Juliana Memaj on E martë, 7 korrik 2020

Në Pashalli

Në Pashalli, lagja Hajdaraj, ku vijon puna nga Sektori i Shërbimeve për mirëmbajtjen e hapësirave publike. Puna do vijojë në të gjitha fshatrat. 💪🙏

Në Pashalli, lagja Hajdaraj

Në Pashalli, lagja Hajdaraj, ku vijon puna nga Sektori i Shërbimeve për mirëmbajtjen e hapësirave publike. Puna do vijojë në të gjitha fshatrat. 💪🙏

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 5 korrik 2020

Në Allaxhias

Në Allaxhias, Pashalli dhe Çiflik ku kemi vijuar aksionin tonë të radhës për punët publike. Punonjësit tanë të shërbimeve do të fokusohen në mirëmbajtjen e rrugëve të arave, mjedisit dhe hapësirave publike.

SKREVAN

Faleminderit të gjithë punonjësve të bashkisë që prej një jave ndodhen në Skrevan për mirëmbajtjen e zonës. Ndërkohë kemi marrë të gjitha kërkesat e banorëve dhe që do të jenë në vëmendjen e adminsitratës për t’i dhenë zgjidhje brenda javëve të ardhshme. Ndërkohë aksioni i nisur do të vijojë me të tjera fshatra.💪

Llixhat e Urës Vajgurore

Llixhat e Urës Vajgurore të cilat njihen që prej fillimit të viteve 800 për cilësitë e tyre shëruese, shumë pak të njohura për pjesën tjetër të Shqipërisë sot ato po marrin vëmendjen e merituar. Janë tri burime që sipas mjekëve të zonës prej kohësh janë përdorur nga banorët për të shëruar sëmundje të ndryshme, të lëkurës dhe kryesisht sëmundjet e kockave. Specifika e këtyre burimeve është tepër e veçantë.

Këto janë burimet që rrjedhin nga thellësia e tokës së kësaj treve, ujërat termal dhe krejtësisht natyral e të pasura me veti të panumërta shëruese për çdo sëmundje.

Kjo është një mundësi e artë për turizëm shëndetësor, me një fuqi të jashtëzakonshme shëruese e mbi të gjitha një përthithës i turistëve të huaj.

Paralelisht, po vijojnë përpjekjet e fundit për ndryshimin e emrit të bashkisë në Dimal, i cili lidhet drejtpërdrejt me vendbanimin e hershëm ilir që ndodhet shumë pranë qytezës dhe që do të kthehet në një destinacion arkeologjik të vizitueshëm.

Gamës së madhe të mundësive që ofropn sot qyteti, do t’i shtohet edhe investimi për rehabilitimin e burimeve termale, për t’i kthyer ato në destinacione të turizmit shëndetësor ku njerëzit përveç të mirave që përfiton trupi, të kenë mundësi të njohin Shqipërinë.

Llixhat e Urës Vajgurore

Mos e humbisni dhe shpërndajeni/share këtë reportazh nga RTSH për Llixhat e Urës Vajgurore të cilat njihen që prej fillimit të viteve 800 për cilësitë e tyre shëruese, shumë pak të njohura për pjesën tjetër të Shqipërisë sot ato po marrin vëmendjen e merituar. Janë tri burime që sipas mjekëve të zonës prej kohësh janë përdorur nga banorët për të shëruar sëmundje të ndryshme, të lëkurës dhe kryesisht sëmundjet e kockave. Specifika e këtyre burimeve është tepër e veçantë.Këto janë burimet që rrjedhin nga thellësia e tokës së kësaj treve, ujërat termal dhe krejtësisht natyral e të pasura me veti të panumërta shëruese për çdo sëmundje. Kjo është një mundësi e artë për turizëm shëndetësor, me një fuqi të jashtëzakonshme shëruese e mbi të gjitha një përthithës i turistëve të huaj.Paralelisht, po vijojnë përpjekjet e fundit për ndryshimin e emrit të bashkisë në Dimal, i cili lidhet drejtpërdrejt me vendbanimin e hershëm ilir që ndodhet shumë pranë qytezës dhe që do të kthehet në një destinacion arkeologjik të vizitueshëm.Gamës së madhe të mundësive që ofropn sot qyteti, do t'i shtohet edhe investimi për rehabilitimin e burimeve termale, për t'i kthyer ato në destinacione të turizmit shëndetësor ku njerëzit përveç të mirave që përfiton trupi, të kenë mundësi të njohin Shqipërinë.

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 25 qershor 2020

Në Skrevan

Në Skrevan, ku inspektuam punën disa ditore që po bëhet nga ekipet tona të punonjësve për mirëmbajtjen e zonës. Gjithashtu, bashkë me përfaqësues të komunitetit zhvilluam disa takime për të folur mbi kërkesat dhe projektet e reja që bashkia do të reaizojë.

Në Skrevan, ku inspektuam punimet publike

Në Skrevan, ku inspektuam punën disa ditore që po bëhet nga ekipet tona të punonjësve për mirëmbajtjen e zonës. Gjithashtu, bashkë me përfaqësues të komunitetit zhvilluam disa takime për të folur mbi kërkesat dhe projektet e reja që bashkia do të reaizojë.

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 25 qershor 2020

Në Konezbalt

Në Konezbalt, ku punonjësit tanë janë fokusuar më mirëmbajtjen e hapësirave publike, ndriçimin, hapjen e rrugëve të arave, sinjalistikën dhe hapjen e kanaleve. Puna do vijojë edhe në fshatra të tjera.

Në fermën e Tomorr Ismailajt në Poshnje

Në fermën e Tomorr Ismailajt në Poshnje, që falë punës së palodhur po ndërton një agro – turizëm me cikël të mbyllur. Ndërkohë me Drejtorinë e Bujqësisë jemi duke përmbyllur hartimin e rregullores për dhënien e një granti nga ana e bashkisë për sektorë të tillë. Ngritja e iniciativave të tilla është gjithmonë e mirëpritur dhe do të japim mbështetjen tonë.

Në fermën e Tomorr Ismailajt në Poshnje

Në fermën e Tomorr Ismailajt në Poshnje, që falë punës së palodhur po ndërton një agro - turizëm me cikël të mbyllur. Ndërkohë me Drejtorinë e Bujqësisë jemi duke përmbyllur hartimin e rregullores për dhënien e një granti nga ana e bashkisë për sektorë të tillë. Ngritja e iniciativave të tilla është gjithmonë e mirëpritur dhe do të japim mbështetjen tonë.

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 21 qershor 2020

Në zonën e llixhave, në lagjen “28 Nëntori”

Ku 40 punonjës të bashkisë morën pjesë në aksionin për pastrimin e këtij vendi që prej vitit 1974 përdoret nga banorët e zonës dhe rrethinave për aftësitë kurative që ky ujë ka. Për ta kthyer këtë zonë në atraksion turistik kemi nisur nga puna për projektimin që do t’i japë zhvillimin e duhur.

Në Gurin e Bardhë, ku u zhvillua aksioni për pastrimin e zonës së llixhave

Në zonën e llixhave, në lagjen "28 Nëntori", ku 40 punonjës të bashkisë morën pjesë në aksionin për pastrimin e këtij vendi që prej vitit 1974 përdoret nga banorët e zonës dhe rrethinave për aftësitë kurative që ky ujë ka. Për ta kthyer këtë zonë në atraksion turistik kemi nisur nga puna për projektimin që do t'i japë zhvillimin e duhur.

Posted by Juliana Memaj on E mërkurë, 17 qershor 2020

Projekti i nisur në 2016 më të rinjtë e qytetit, sot po bën realitet ëndrrën e tyre për t’u bërë pjesë e elitës së sportit shqiptar.

Ringjallja e shpresës së të rinjve ka tërhequr vëmendjen edhe televizioneve kombëtare. Ju ftoj të ndiqni këtë dokumentar të shkurtër të realizuar nga RTSH dhe që tregon se si pasioni për këtë sport e ka bërë këtë projekt ambicioz për shumë të rinj të qytetit tonë.

FK OSUMI, RINGJAL SHPRESAT E TE RINJVE

Projekti i nisur në 2016 më të rinjtë e qytetit, sot po bën realitet ëndrrën e tyre për t’u bërë pjesë e elitës së sportit shqiptar. Ringjallja e shpresës së të rinjve ka tërhequr vëmendjen edhe televizioneve kombëtare. Ju ftoj të ndiqni këtë dokumentar të shkurtër të realizuar nga RTSH dhe që tregon se si pasioni për këtë sport e ka bërë këtë projekt ambicioz për shumë të rinj të qytetit tonë.

Posted by Juliana Memaj on E martë, 16 qershor 2020

Në serën e Vladimir Kamenicës, në fshatin Hingë, një tjetër fermer duarartë që falë punës dhe përkushtimit ka arritur që të prodhojë jo vetëm për tregun vendas, por edhe jashtë Shqipërisë.

Në serën e Vladimir Kamenicës në fshatin Hingë

📌Në serën e Vladimir Kamenicës, në fshatin Hingë, një tjetër fermer duarartë që falë punës dhe përkushtimit ka arritur që të prodhojë jo vetëm për tregun vendas, por edhe jashtë Shqipërisë. 📌Ndaj jemi në hapat e parë të ngritjes së sistemit digjital “Farm & Market” që do të jetë një instrument në ndihmë të fermerëve për të marrë një çmim më të mirë për produktet e tyre. 📌Sëbashku me zyrën e bujqësisë jemi duke hartuar një rregullore për dhënien e granteve për fermerët.

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 11 qershor 2020

Sot gjatë inspektimit të punimeve për pastrimin dhe hapjen e kanalit që nis nga lagja Gllavanjakët në Njësinë Poshnje. Ky kanal është në funksion të plotë për një sipërfaqe prej 20 hektarë tokë.

Në Poshnje, për inspektimin e punimeve në kanalet

Sot gjatë inspektimit të punimeve për pastrimin dhe hapjen e kanalit që nis nga lagja Gllavanjakët në Njësinë Poshnje. Ky kanal është në funksion të plotë për një sipërfaqe prej 20 hektarë tokë.

Posted by Juliana Memaj on E martë, 9 qershor 2020

Ndërkohë qe vijoi shpërndarja e ndihmave ushqimore dhuruar nga SHELL, ky aksion humanitar nuk do ishte kaq i efektshëm pa kontributin edhe të bizneseve apo individëve të komunitetit tonë. Faleminderit Mustafai SHPK që iu bashkove këtij aksioni duke dhënë 50 pako me ndihma ushqimore për familjet në nevojë.

Faleminderit Mustafai SHPK për kontributin me 50 pako për familjet në nevojë

Ndërkohë qe vijoi shpërndarja e ndihmave ushqimore dhuruar nga SHELL, ky aksion humanitar nuk do ishte kaq i efektshëm pa kontributin edhe të bizneseve apo individëve të komunitetit tonë. Faleminderit Mustafai SHPK që iu bashkove këtij aksioni duke dhënë 50 pako me ndihma ushqimore për familjet në nevojë. #BashkeJemiTeForte

Posted by Juliana Memaj on E hënë, 8 qershor 2020

E-BASHKIA DHE DISTANCIMI SOCIAL

Në një komunitet si ai i joni, ku kontakti social është pjesë e pandarë e përditshmërisë dhe deri diku i pazëvendësueshëm, ishte tejet i veshtirë distancimi social. Karantina e muajve mars, prill, maj, na zhbëri të zakonshmen tonë, duke bërë që të shihemi më rrallë, e na shtyu drejt përdorimit masiv të komunikimit virtual që sot mundëson gjerësisht teknologjia.
Ajo, sot më shumë se kurrë, është bërë e pandashme për secilin prej nesh, duke u bërë një dosmosdoshmëri jetike. Shohim që mbledhjet e organeve kolegjiale, konferencat on line etj, janë bërë një mënyrë e re e përmbushjes së detyrave tona, duke e shndërruar ICT-në, një mjet shumë të rëndësishëm për të krijuar avantazh edhe në manaxhimin e komuniteteve apo rajoneve.
Në këto rrethana të reja për njerëzimin, teknologjia dhe komunikimi virtual rezulton të jetë mjeti kryesor për adaptimin, transformimin, evoluimin e të gjitha ndërveprimeve tona në të gjitha sferat e jetës. Sigurisht që këto ide kanë evoluar me kohën, në varësi të zhvillimit teknologjik si dhe të
penetrimit të teknologjisë në shoqëri. Në fushën e administrimit, shumë menaxherë proaktiv dikur krijuan e-cities, ndërsa kalimi i komunikimit fiks në atë mobile në vitet 200, solli idenë e MCity ( Mobile City).
Si një administrator i pushtetit vendor, besova se përqafimi i teknologjisë duke futur idenë e mBashkia, do të ishte një avantazh per Bashkinë Ura Vajgurore si për çdo bashki që përdor një mjet bashkohor në administrim, pa ditur atëherë se do të përballeshim me pandeminë. Sistemi dixhital i integruari në Bashkinë tonë është realitet, madje është vlerësuar për risitë që sjell, nga entitete dhe organizma brenda dhe jashtë vendit. Një nga risitë për të cilën është vlerësuar ky sistem, është mundësia për t’i ofruar këto sherbime edhe për njësi të tjera vendore , duke u dhënë mundësi atyre që në kohë të tilla, t’u vijnë në ndihmë komuniteteve nëpërmjet platformave të tilla, për të mënjanuar kontaktin social. Nuk do zgjatem te efikasiteti i këtij mjeti në punën e përditshme të administratës si dhe efektet pozitive që sjell përdorimi i tij si në transparencë, në cilësine e shërbimeve etj. Ajo që vlen të theksohet janë mundësitë e reja që ky sistem ofron për qytetarin.
E-bashkia , u jep mundësi qytetarëve dhe bizneseve të bashkisë të kenë akses në të gjitha shëbimet që ofron bashkia, si p.sh të adresojnë një problematikë, të aplikojnë për leje apo autorizime përkatëse , të njohin detyrimet e tyre on line etj, në distancë pa qenë e nevojshme prezenca e tyre.
Sot, që evitimi i kontakteve të panevojshme, është mënyra më e mirë e parandalimit të përhapjes së pandemisë dhe në kushtet kur e ardhmja lidhur me të është ende e paqartë, ju ftoj të përdorim E-Bashkinë, Ura Vajgurore.
I nderuar qytetar apliko në e-bashkia Ura Vajgurore, marrëdhëniet me publikun, edhe ndiq udhëzimet në videon tutoraile për të shkurtuar kohën tënde të çmuar.

Si te bëni një kërkesë online në Bashkinë Ura Vajgurore

E-BASHKIA DHE DISTANCIMI SOCIAL Në një komunitet si ai i joni, ku kontakti social është pjesë e pandarë e përditshmërisë dhe deri diku i pazëvendësueshëm, ishte tejet i veshtirë distancimi social. Karantina e muajve mars, prill, maj, na zhbëri të zakonshmen tonë, duke bërë që të shihemi më rrallë, e na shtyu drejt përdorimit masiv të komunikimit virtual që sot mundëson gjerësisht teknologjia.Ajo, sot më shumë se kurrë, është bërë e pandashme për secilin prej nesh, duke u bërë një dosmosdoshmëri jetike. Shohim që mbledhjet e organeve kolegjiale, konferencat on line etj, janë bërë një mënyrë e re e përmbushjes së detyrave tona, duke e shndërruar ICT-në, një mjet shumë të rëndësishëm për të krijuar avantazh edhe në manaxhimin e komuniteteve apo rajoneve.Në këto rrethana të reja për njerëzimin, teknologjia dhe komunikimi virtual rezulton të jetë mjeti kryesor për adaptimin, transformimin, evoluimin e të gjitha ndërveprimeve tona në të gjitha sferat e jetës. Sigurisht që këto ide kanë evoluar me kohën, në varësi të zhvillimit teknologjik si dhe tëpenetrimit të teknologjisë në shoqëri. Në fushën e administrimit, shumë menaxherë proaktiv dikur krijuan e-cities, ndërsa kalimi i komunikimit fiks në atë mobile në vitet 2000, solli idenë e MCity ( Mobile City).Si një administrator i pushtetit vendor, besova se përqafimi i teknologjisë duke futur idenë e mBashkia, do të ishte një avantazh per Bashkinë Ura Vajgurore si për çdo bashki që përdor një mjet bashkohor në administrim, pa ditur atëherë se do të përballeshim me pandeminë. Sistemi dixhital i integruari në Bashkinë tonë është realitet, madje është vlerësuar për risitë që sjell, nga entitete dhe organizma brenda dhe jashtë vendit. Një nga risitë për të cilën është vlerësuar ky sistem, është mundësia për t’i ofruar këto sherbime edhe për njësi të tjera vendore , duke u dhënë mundësi atyre që në kohë të tilla, t’u vijnë në ndihmë komuniteteve nëpërmjet platformave të tilla, për të mënjanuar kontaktin social. Nuk do zgjatem te efikasiteti i këtij mjeti në punën e përditshme të administratës si dhe efektet pozitive që sjell përdorimi i tij si në transparencë, në cilësine e shërbimeve etj. Ajo që vlen të theksohet janë mundësitë e reja që ky sistem ofron për qytetarin.E-bashkia , u jep mundësi qytetarëve dhe bizneseve të bashkisë të kenë akses në të gjitha shëbimet që ofron bashkia, si p.sh të adresojnë një problematikë, të aplikojnë për leje apo autorizime përkatëse , të njohin detyrimet e tyre on line etj, në distancë pa qenë e nevojshme prezenca e tyre.Sot, që evitimi i kontakteve të panevojshme, është mënyra më e mirë e parandalimit të përhapjes së pandemisë dhe në kushtet kur e ardhmja lidhur me të është ende e paqartë, ju ftoj të përdorim E-Bashkinë, Ura Vajgurore. I nderuar qytetar apliko në e-bashkia Ura Vajgurore, marrëdhëniet me publikun, edhe ndiq udhëzimet në videon tutoraile për të shkurtuar kohën tënde të çmuar.

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 4 qershor 2020

Prej mbrëmjes së djeshme, ekipet tona të bashkisë kanë shpërndarë ndihma ushqimore për familjet në nevojë dhe sidomos ato të komunitetit mysliman, për t’u siguruar që dreka e Fiter Bajramit nuk do t’i gjejë tavolinat bosh.

Ndihma ushqimore me rastin e Fiter Bajramit

Prej mbrëmjes së djeshme, ekipet tona të bashkisë kanë shpërndarë ndihma ushqimore për familjet në nevojë dhe sidomos ato të komunitetit mysliman, për t’u siguruar që dreka e Fiter Bajramit nuk do t’i gjejë tavolinat bosh. #BashkeDoJaDalim

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 24 Maj 2020

Vijon me ritme të shpejta puna për përmbylljen e një projekteve më ambicioze për qendrën e Urës Vajgurore, e cila do të pasojë me disa faza të tjera të zhvillimit të kësaj zone, për ta kthyer në një atraksion për qytetin.

Punimet per sheshin midis pallateve ne qender te Ures Vajgurore

Vijon me ritme të shpejta puna për përmbylljen e një projekteve më ambicioze për qendrën e Urës Vajgurore, e cila do të pasojë me disa faza të tjera të zhvillimit të kësaj zone, për ta kthyer në një atraksion për qytetin.

Posted by Juliana Memaj on Saturday, 23 Maj 2020

Në serën e Zenel Hekalit

Në serën e Zenel Hekalit, që kujdeset për 13 dynym sera, në të cilat prodhon perime të stinës. Ndërhyrja në kanalet vaditëse, u ka ardhur në ndihmë serave duke krijuar lehtësi për komunitetin në Drenovicë. Ndërkohë po vijon puna me kanalet dhe do vijojë në fshatrat Samaticë dhe Goriçan.

Në serën e Zenel Hekali, i cili kujdeset për 13 dynym sera

Në serën e Zenel Hekalit, që kujdeset për 13 dynym sera, në të cilat prodhon perime të stinës. Ndërhyrja në kanalet vaditëse, u ka ardhur në ndihmë serave duke krijuar lehtësi për komunitetin në Drenovicë. Ndërkohë po vijon puna me kanalet dhe do vijojë në fshatrat Samaticë dhe Goriçan.

Posted by Juliana Memaj on E mërkurë, 20 Maj 2020

Fituesi i konkursit

Bashkia Ura Vajgurore njofton fituesit e konkursit online me temë: “Së bashku për familje të shëndetshme e pa dhunë, edhe në situata emergjence” i organizuar me mbështetjen e UNDP në kuadër të Programit “Për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave dhe vajzve”, financuar nga Qeveria e Suedisë.
Ju kujtojmë se përllogaritja e fituesit për punimet e publikuara u bazua në sasinë e “Like”, “Koment” dhe “Share”. Sipas të dhënave të mbledhura më 15 MAJ rezultatet janë si vijon:
Vendi 1: Grupi ekologjik -> 1.300 LIKE, 166 KOMENTE dhe 146 SHARE
Vendi 2: Merlin Metushi -> 1.200 LIKE, 83 KOMENTE dhe 123 SHARE
Vendi 3: Kleida Tare -> 1.000 LIKE, 160 KOMENTE dhe 88 SHARE
Vendi 4: Aresa Pitii -> 1.000 LIKE, 30 KOMENTE dhe 22 SHARE
Vendi 5: Glorja Muhametanji -> 482 LIKE, 30 KOMENT dhe 24 SHARE
Vendi 6: Eris Gjoni -> 462 LIKE, 62 KOMENT dhe 28 SHARE

LIVE

Vizitë ne serat e Njësisë Poshnje

Në Poshnje, ku vizitova një serë me sipërfaqe 5000 m2, të mbjella me perime dhe prodhimi i të cilit shitet ne pikat e grumbullimit. Do të ngrejmë një sistem informacioni të saktë dhe së bashku me platformën "Farm and Market" do t'u vijmë në ndihmë fermerëve. Nga ana tjetër, pas ndërhyrjes së bashkisë te sistemi i kullimit në dy kanale kryesore, ai i Pashallis dhe i Poshnjes, ka dhënë frytet pozitive në sera. #PuneKonkrete

Posted by Juliana Memaj on E premte, 15 Maj 2020

NJOFTIM

🔴 Nga e hëna e ardhshme do të mbeten vetëm Zonat e Kuqe të përcaktuara në hartën bashkëngjitur, bashkitë Shkodër, Kurbin, Krujë, Durrës, Tiranë dhe Fier, ku do të vazhdojë i njëjti regjim oraresh lëvizjeje dhe rregullash të qarkullimit si deri tani. Këto zona do të blindohen me postblloqe dhe nuk do të lejohet hyrje-dalja e automjeteve të paautorizuara🚫

🟢 E gjithë pjesa tjetër e vendit do të jetë e gjelbër dhe qarkullimi ndërqytetas me automjet privat brenda gjithë kësaj pjese do të jetë i lirë, me një regjim orar që do të shtrihet deri në orën 21.00😊 Për këtë pjesë do të mbeten në fuqi vetëm rregullat që ndalojnë grumbullimin e më shumë se pesë personave, aktivitetet kulturore e sportive të çdo lloji, transportin publik si edhe njësitë ekonomike ende të mbyllura🚫

🟢 Këtë fundjavë njësoj si fundjavën e shkuar, në të gjithë vendin do të lejohen të qarkullojnë vetëm automjetet që kanë autorizim për punë dhe dalja e këmbësorëve do të bëhet me dy fasha: Deri në orën 10.00 vetëm pensionistët dhe nga ora 11.00 deri në 17.30 prindërit me fëmijët deri në 14 vjeç. Nëse situata me numrat e të infektuarve dhe të të shtruarve në spital vazhdon të jetë e stabilizuar, kjo do të jetë fundjava e fundit me ndalim daljeje për vajzat e djemtë mbi 14 vjeç😊

Bashkia Ura Vajgurore ju njofton se konkursi online me temë: “Së bashku për familje të shëndetshme e pa dhunë, edhe në situata emergjence” i organizuar me mbështetjen e UNDP në kuadër të Programit “Për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave dhe vajzve”, financuar nga Qeveria e Suedisë është mbyllur.

Duke ju falenderuar të gjithëve për punimet e dërguara ju lutem votoni në faqen Bashkia Ura Vajgurore – Faqja Zyrtare me “Like”, “Koment” dhe “Share” punimin e preferuar. Votimi do të vijojë të jetë i hapur deri në datën 15 Maj ora 17.00.
Ju kujtojmë se procesi i votimit, për punimet e publikuara do të bëhet bazuar në “Like”, “Koment” dhe “Share”, të marrë vetëm në faqen tonë, mënyrë kjo që do përcaktojë dhe shpalljen e fituesve. Shpallja e fitueseve do të bëhet në datën 18 Maj 2020.
Suksese

Në fshatin Agjm

LIVE në fshatin Agjm, Njësia Poshnje, ku jemi në përfundim të punës për hapjen e kanaleve. Nga kjo ndërhyrje përfitojnë Fshati Agim , Kuç dhe Hingë, janë tre fshatra të njësisë administrative Poshnje.
Është zonë e begatë ku kulturat kryesore që kultivohen janë agrumet në përgjithësi, ulliri si dhe perimet në ambjente të mbrojtura ( sera ).
Në këtë zonë janë afro 210 ha agrume , prodhimi arrin mbi 2000 ton në vit,prodhimet e tyre tregëtohen në tregun e brendshën , si dhe eksport.
Për këtë vit :
• Për fshatin Agim janë planifikuar për pastrim 4 kanale, me gjatësi 900 ml , sot e përfundojmë këtë fshat.
• Për fshatin Kuç janë planifikuar për pastrim 11 kanale me gjatësi 5800 ml, jemi duke pastruar kanalin e fundit .
• Për fshatin Hingë janë planifikuar për pastrim 16 kanale, me gjatësi 6700 ml, janë pastruar 3500 ml, puna vazhdon për pjesën tjetër.

LIVE në fshatin Agjm, Njësia Poshnje, ku jemi në përfundim të punës për hapjen e kanaleve. Nga kjo ndërhyrje përfitojnë Fshati Agim , Kuç dhe Hingë, janë tre fshatra të njësisë administrative Poshnje.Është zonë e begatë ku kulturat kryesore që kultivohen janë agrumet në përgjithësi, ulliri si dhe perimet në ambjente të mbrojtura ( sera ).Në këtë zonë janë afro 210 ha agrume , prodhimi arrin mbi 2000 ton në vit,prodhimet e tyre tregëtohen në tregun e brendshën , si dhe eksport.Për këtë vit :• Për fshatin Agim janë planifikuar për pastrim 4 kanale, me gjatësi 900 ml , sot e përfundojmë këtë fshat.• Për fshatin Kuç janë planifikuar për pastrim 11 kanale me gjatësi 5800 ml, jemi duke pastruar kanalin e fundit .• Për fshatin Hingë janë planifikuar për pastrim 16 kanale, me gjatësi 6700 ml, janë pastruar 3500 ml, puna vazhdon për pjesën tjetër.#PuneKonkrete #QendroniNeShtepi

Posted by Juliana Memaj on E premte, 8 Maj 2020

Në Pashalli

LIVE në Pashalli ku po vijon puna për ndërtimin e segmentit të kanalizimeve midis dy depove të ujit. Depo ekzistuese e ujit 1500 m3 do të lidhet me depon e re në Vokopolë. Kjo do të shtojë furnizimin me ujë për komunitetin dhe i jep fund problemeve në këtë zonë. Puna po vijon edhe në Hallvaxhias, ku bashkë me sistemin e kanalizimeve po ndërtohen edhe pusetat

Punimet per depon e ujesjellesit ne Vokopole

LIVE në Pashalli ku po vijon puna për ndërtimin e segmentit të kanalizimeve midis dy depove të ujit. Depo ekzistuese e ujit 1500 m3 do të lidhet me depon e re në Vokopolë. Kjo do të shtojë furnizimin me ujë për komunitetin dhe i jep fund problemeve në këtë zonë. Puna po vijon edhe në Hallvaxhias, ku bashkë me sistemin e kanalizimeve po ndërtohen edhe pusetat. #PuneKonkrete #QendroniNeShtepi

Posted by Juliana Memaj on E premte, 8 Maj 2020

Lavdi Dëshmorëve të Atdheut!

Si çdo 5 Maj, nuk harrojmë që të përkujtojmë një ditë të veçantë që sjell në vëmendje se pa sakrifica nuk ka fitore të mëdha. Ky mesazh qëndron aktual edhe sot, kur beteja jonë me COVID-19 kërkon sakrificën e të gjtihëve ne.

NGA SOT, URA VAJGURORE FUTET NË REGJIMIN E ZONAVE E GJELBËRTA DHE DO TË KETË NJË LEHTËSIM TË POSAÇËM TË LËVIZJES, POR ME RREGULLA STRIKT.

NË ZONAT E GJELBËRTA AUTOMJETET PRIVATE DO TË LËVIZIN PA AUTORIZIM NGA ORA 09.30 DERI NË ORËN 17.30, POR ME RREGULLIN E VETËM 2 PERSONAVE NË MAKINË, NGA I CILI PËRJASHTOHEN KATEGORIKISHT PENSIONISTËT!

🚫NDALOHET RREPTËSISHT HYRJE-DALJA NË PERIMETRIN E KËTYRE ZONAVE

🔴 PENSIONISTËT DO TË LËVIZIN LIRISHT NË KËMBË, DERI NË ORËN 08.30 DHE DERI NË KËTË ORË ASNJË KËMBËSOR TJETËR PËRVEÇ ATYRE QË KANË AUTORIZIM PËR PUNË, NDALOHET TË DALË NGA SHTËPIA

🔴 NGA ORA 9.30 DERI NË 17.30 TË GJITHË TË TJERËT MUND TË DALIN NGA SHTËPIA.

🚫 KUJDES! NDALOHET LËVIZJA NË KËMBË E MË SHUMË SE DY PERSONAVE

🔴 NDALOHET RREPTËSISHT QËNDRIMI NË NJË VEND I MË SHUMË SE DY PERSONAVE DHE NUK LEJOHET FREKUENTIMI I PARQEVE PUBLIKE NË 14 DITËT E ARDHSHME🚫

Sot pedonalja e qytetit u mbush me fëmijë dhe prindër që shfrytëzuan orët e lehtësimit të qarkullimit.

Falë jush Ura Vajgurore është futur në listën e qytetëve të gjelbra. Sakrifica jonë po shpërblehet duke mos lejuar përhapjen e virusit. Teksa përgatitemi për të përfituar më shumë lehtësira, është e domosdoshme të mbajmë distancimin social dhe të zbatojmë të gjitha rregullat.

Pedondalja e Ures Vajgurore mbushet me femije

Sot pedonalja e qytetit u mbush me fëmijë dhe prindër që shfrytëzuan orët e lehtësimit të qarkullimit. Falë jush Ura Vajgurore është futur në listën e qytetëve të gjelbra. Sakrifica jonë po shpërblehet duke mos lejuar përhapjen e virusit. Teksa përgatitemi për të përfituar më shumë lehtësira, është e domosdoshme të mbajmë distancimin social dhe të zbatojmë të gjitha rregullat. #QendroNeShtepi #TelefonoNr08007161

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 3 Maj 2020

Në këtë periudhë kanë marrë ndihmë ushqimore, 1 190 familje, të shpërndara në gjithë territorin.

📌I jemi pergjigjur 278 kërkesave të ardhurave në numrin jeshil 0800 7171.
📌Kemi dhënë rreth 440 asistenca ne familje që kanë patur nevojë.
📌Në dhënien e kësaj ndihme, një kontribut të veçantë kanë pasur edhe donatorët, ku në bashkinë Ura Vajgurore renditen 15 të tillë.
📌Pjesë e paketës kanë qënë edhe pensionistët e vetmuar, familje në ndihmë ekonomike, familje me femijë me aftesi të kufizuar, familje që kanë rezultuar me kryefamiljaret te papunë per shkak te pandemisë dhe që nuk kanë qënë të regjistruara ne zyrat e punes.

1190 familje të ndihmuara

📌Në këtë periudhë kanë marrë ndihmë ushqimore, 1 190 familje, të shpërndara në gjithë territorin. 📌I jemi pergjigjur 278 kërkesave të ardhurave në numrin jeshil 0800 7171.📌Kemi dhënë rreth 440 asistenca ne familje që kanë patur nevojë. 📌Në dhënien e kësaj ndihme, një kontribut të veçantë kanë pasur edhe donatorët, ku në bashkinë Ura Vajgurore renditen 15 të tillë.📌Pjesë e paketës kanë qënë edhe pensionistët e vetmuar, familje në ndihmë ekonomike, familje me femijë me aftesi të kufizuar, familje që kanë rezultuar me kryefamiljaret te papunë per shkak te pandemisë dhe që nuk kanë qënë të regjistruara ne zyrat e punes.

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 3 Maj 2020

Ndihmat vazhdojne

Në një familje të ardhur në qytetin tonë, ku e ëma dhe i biri jetojnë në fshat dhe përballen me sfidën për jetesë dhe askush tjetër nuk kujdeset për to. Jam shumë e lumtur që biznesi i zonës ku jeton i ka ofruar një punë. Faleminderit pensionistit Shyqyri Bajrami që i ka ofruar kësaj familjeje një banesë, pa qira. Krahas ndihmave ushqimore të dhuruar nga bashkia, u kujdesëm që të dërgonim edhe disa dhurata për fëmijën e vogël. Një fëmijë tjetër, komshi, kontribuoi edhe ai duke dhënë lodra për bashkëmoshatarin e tij. E lumtur pa masë që ka njerëz me zemër të madhe në qytetin tonë, edhe ato gjenden te të gjitha moshat.

Ne ndihme te familjes ne situate te vecante

Në një familje të ardhur në qytetin tonë, ku e ëma dhe i biri jetojnë në fshat dhe përballen me sfidën për jetesë dhe askush tjetër nuk kujdeset për to. Jam shumë e lumtur që biznesi i zonës ku jeton i ka ofruar një punë. Faleminderit pensionistit Shyqyri Bajrami që i ka ofruar kësaj familjeje një banesë, pa qira. Krahas ndihmave ushqimore të dhuruar nga bashkia, u kujdesëm që të dërgonim edhe disa dhurata për fëmijën e vogël. Një fëmijë tjetër, komshi, kontribuoi edhe ai duke dhënë lodra për bashkëmoshatarin e tij. E lumtur pa masë që ka njerëz me zemër të madhe në qytetin tonë, edhe ato gjenden te të gjitha moshat. #QendroniNeShtepi #TelefonoNr08007161

Posted by Juliana Memaj on E martë, 28 April 2020

Vijon puna e grupeve tona në terren, së bashku me UNDP për t’u ardhur në ndihmë familjeve që kanë fëmijë me aftësi të kufizuar.

Vijon puna e grupeve tona në terren, së bashku me UNDP për t’u ardhur në ndihmë familjeve që kanë fëmijë me aftësi të kufizuar. Krahas pakos ushqimore, për të vegjlit me aftësi ndryshe po shpërndahen edhe lojëra të dedikuara për t’i ndihmuar në këtë periudhë që të gjithë po kalojmë.

Ndihma per femijet me aftesi te kufizuar

Vijon puna e grupeve tona në terren, së bashku me UNDP për t’u ardhur në ndihmë familjeve që kanë fëmijë me aftësi të kufizuar. Krahas pakos ushqimore, për të vegjlit me aftësi ndryshe po shpërndahen edhe lojëra të dedikuara për t’i ndihmuar në këtë periudhë që të gjithë po kalojmë. #QendroNeShtepi #TelefonoNr08007161

Posted by Juliana Memaj on Saturday, 25 April 2020

Bashkia Ura Vajgurore në bashkëpunim me UNDP shpërndanë gjatë ditës së sotme ndihma për fëmijët me aftësi të kufizuar.

Bashkia Ura Vajgurore në bashkëpunim me UNDP shpërndanë gjatë ditës së sotme ndihma për fëmijët me aftësi të kufizuar. Faleminderit UNDP Albania për vëmendjen e veçantë dhe të vazhdueshme që u jep të vegjëlve me aftësi ndryshe të qytetit tonë.

UNDP dhuro 50 pako për fëmijët me aftësi të kufizuar

Bashkia Ura Vajgurore në bashkëpunim me UNDP shpërndanë gjatë ditës së sotme ndihma për fëmijët me aftësi të kufizuar. Faleminderit UNDP Albania për vëmendjen e veçantë dhe të vazhdueshme që u jep të vegjëlve me aftësi ndryshe të qytetit tonë. #QendroNeShtepi #TelefonoNr08007161

Posted by Juliana Memaj on E premte, 24 April 2020

Faleminderit Market “Dardha” që iu bashkove aksionit të Bashkisë

Faleminderit Market “Dardha” që iu bashkove aksionit të Bashkisë, duke dhuruar 25 pako me ndihma ushqimore për familjet në nevojë.🙏
📌Shumë e lumtur që paralelisht me ndihmën që po jep bashkia, shumë biznese iu përgjigjën pozitivisht apelit tonë për të kontribuar.
📌Deri tani kemi shpërndarë 1071 pako me fokus familjet me ndihmë ekonomike, me fëmijë jetim, invalid dhe pensionistë të vetmuar.

Bizneset e zonës i bashkohen aksionit humanitar

Faleminderit Market “Dardha” që iu bashkove aksionit të Bashkisë, duke dhuruar 25 pako me ndihma ushqimore për familjet në nevojë.🙏 📌Shumë e lumtur që paralelisht me ndihmën që po jep bashkia, shumë biznese iu përgjigjën pozitivisht apelit tonë për të kontribuar.📌Deri tani kemi shpërndarë 1071 pako me fokus familjet me ndihmë ekonomike, me fëmijë jetim, invalid dhe pensionistë të vetmuar. #QendroNeShtepi #TelefonoNr08007161

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 23 April 2020

Gjatë takimit me drejtues të Bashkisë

Gjatë takimit me drejtues të Bashkisë, ku diskutuam mbi vijimin e aksionit humanitar për ndihmën e familjeve në nevojë dhe planin e punëve.
Deri tani kemi ndihmuar 912 familje në nevojë të ndihmuar me 1046 pako me ndihma ushqimore.
📍335 familje në Njësinë Ura Vajgurore.
📍274 familje në Njësinë Poshnje.
📍135 familje në Njësinë Kutalli.
📍168 familje në Njësinë Cukalat.

Fundjavën e kaluar, Bashkia Ura Vajgurore kishte përgaitur një surprizë për të gjithë banorët e zonës së pedonales.

Faleminderit këngëtarëve Mond Metushi dhe Nisi Beratit, si edhe grupit të tyre, që për 2 orë, perofrmuan LIVE për këto familje që qëndrojnë në shtëpi.

“Muzikë për Shpresë” në pedonalen e Urës Vajgurore

Fundjavën e kaluar, Bashkia Ura Vajgurore kishte përgaitur një surprizë për të gjithë banorët e zonës së pedonales. Faleminderit këngëtarëve Mond Metushi dhe Nisi Beratit, si edhe grupit të tyre, që për 2 orë, perofrmuan LIVE për këto familje që qëndrojnë në shtëpi.🎤🎼🎸 #QendroniNeShtepi #MuzikePerShprese

Posted by Juliana Memaj on E mërkurë, 22 April 2020

FOTO E DITES

Për ILARIAN vogëlushen e qytetit tonë, mjeku konsiderohet hero, njëlloj si Batman, Superman, IronMan apo Spiderman. Ky krijim është pjesë e konkursit online të bashkisë.

Gjatë mbledhjes me drejtues të Bashkisë

Gjatë mbledhjes me drejtues të Bashkisë, ku diskutuam mbi planin e masave për parandalimin e përhapjes së COVID-19, ecurinë e aksionit humanitar në ndihmë të invalidëve, pensionistëve të vetmuar dhe familjeve me ndihmë ekonomike, si edhe planifikimin e vijimit të punëve për qytetin.

Pas telefonatave në nr. e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, 0800 7161 (Pa pagese), stafi ynë u ka ardhur në ndihmë shumë familjeve në nevojë.

Ndihma per familjet me nevoje ne Ure Vajgurore

Pas telefonatave në nr. e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, 0800 7161 (Pa pagese), stafi ynë u ka ardhur në ndihmë shumë familjeve në nevojë. Për këdo që ka telefonuar, pas verifikimeve përkatëse, do jemi në çdo shtëpi. Ju lutem pak durim 🙏

Posted by Juliana Memaj on E martë, 14 April 2020

Pastrimi i zones lumore

Punonjësit tanë janë angazhuar çdo ditë, pa orar, pa pushim dhe duke sakrifikuar. Një prej tyre, Albano Kora, por edhe që të gjithë duhet t’u jemi mirënjohës për kontributin, gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar dhe që kujdeset për punët e qytetit. Aksioni i radhës i punonjësve tanë ishte pergjatë lumit Osum, ku pastruam zonën. 💪

Aksion pastrimi pergjate lumit Osum

Punonjësit tanë janë angazhuar çdo ditë, pa orar, pa pushim dhe duke sakrifikuar. Një prej tyre, Albano Kora, por edhe që të gjithë duhet t’u jemi mirënjohës për kontributin, gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar dhe që kujdeset për punët e qytetit. Aksioni i radhës i punonjësve tanë ishte pergjatë lumit Osum, ku pastruam zonën. 💪

Posted by Juliana Memaj on E martë, 14 April 2020

Thërrimja

THËRRIMJA
-Të shoh gjithmonë tek rrotullohesh,
pa më thuaj Thërrime, ku po shkon???
poshtë e përpjetë pse vërtitesh???
-Botën të ndriçoj.
Teksa lexoj këto vargje të Solomos, nuk mund të mos më vinte ndërmend, gjesti i një pensionisteje, Feçorres nga Goriçani, një grua e mrekullueshme. Edhe pse pensioniste, plot energji, aktive në të bërit e gjërave , aktive edhe në jetën sociale të komunitetit tonë, e përfshirë në takimet tona publike, më preku thellë në zemër .
Feçorrja nuk është thjesht një emër i përveçëm, është përfaqësuese e nje brezi të rritur me sakrifica, te mësuar me punë, të patrembur nga sfidat , energjik, solidar, një brez i cili na ka dhënë shumë, brezit qe na ka rritur e edukuar dje dhe vazhdon të na edukojë dhe tregojë rrugën edhe sot.
Një pensioniste sot, me gjestin e saj bujar për të ndihmuar nje familje bashkëkomunitare, për t’i lehtësuar sadopak vuajtjen asaj në këto ditë të vështira, na tregoi shumë.
Janë të shumtë rastet kur bashkëqytetarët tanë , dhanë më të mirën e tyre në këto ditë, njerëz të zakonshëm, mësues, pensionistë, të rinj, biznese të vegjël, ndaj dua t’i falenderoj nga zemra, për kontributin, dashurinë dhe solidaritetin e treguar ndaj bashkëqytetarëve tanë në vështirësi.
Përlotesh e mallëngjehesh, kur njerëz që kanë pak, e ndajnë atë që kanë sot, dhe në të njëjtën kohë na mbushin plot shpresë për të ardhmen e komunitetit tonë.
Përvec të qenurit një gjest bujarie, ndarja e asaj çka mundën, na tregoi sot më shumë se kurrë, se inkuadrimi i secilit prej nesh në këtë komunitet të përbashkët , funskionon më së miri.
Ndaj secili prej nesh, me prirjen drejt së mirës, me virtyt, do të bëjë të mundur të sjellë dritë në errësirën, që ka mbërthyer botën nga COVID-19.
Miqtë e mi të dashur, në këtë luftë , me zemrën bujare edhe shpirtin guximtar…
Së bashku do t’ía dalim!
Juliana Memaj

Faleminderit platformës virtuale “Farm & Market” për dhurimin e 100 pakove me ushqime, që po shpërndahen më së shumti për fëmijët jetim🙏

Platforma virtuale “Farm and Market” 100 pako

Faleminderit platformës virtuale “Farm & Market” për dhurimin e 100 pakove me ushqime, që po shpërndahen më së shumti për fëmijët jetim🙏Kush ka mundësi për të kontribuuar është i mirëpritur të na bashkohet në këtë aksion humanitar përballë një situate të pazakontë për të gjithë. #QendroNeShtepi #TelefonoNr08007161

Posted by Juliana Memaj on Saturday, 11 April 2020

Faleminderit ekipit tonë në Njësinë Poshnje.

Faleminderit ekipit tonë në Njësinë Poshnje, që pas çdo telefonate për ndihmë në nr. 0800 7161 është gjithë gati dhe në shërbim të komunitetit, ashtu si kjo familje që kërkonte ndihmë me Postën Shqiptare dhe blerjen e ilaçeve.

Ne Poshnje, sherbim postar dhe ilace pas telefonates

Faleminderit ekipit tonë në Njësinë Poshnje, që pas çdo telefonate për ndihmë në nr. 0800 7161 është gjithë gati dhe në shërbim të komunitetit, ashtu si kjo familje që kërkonte ndihmë me Postën Shqiptare dhe blerjen e ilaçeve. #BashkeDoJaDalim

Posted by Juliana Memaj on E premte, 10 April 2020

Në vështirësi jemi të gjithë bashkë 💪

Faleminderit shkollës 9-vjeçare “5 Maji” dhe biznesit “Fruta – Perime Flori” që iu bashkuat aksionit humanitar të bashkisë, duke kontribuar me 20 pako ushqimore.🙏 Të gjithe ne u jemi mirënjohës këtyre shembujve pozitiv që na mbushin me shpresë se këto ditë do t’i kalojmë dhe do të jemi më fort.

Faleminderit pensionistes Feçorrke Tafa🙏

Faleminderit pensionistes Feçorrke Tafa🙏 që kontribuoi me ndihma ushqimore në familjen e çiftit të moshuar Gjishti, të cilët kujdesen për dy fëmijë që nuk kanë nënën e tyre pranë👏
Qyteti ynë i vogël ka njerëz me zemër të madhe, që në këto ditë të vështira, janë të gatshmëm të japin shembullin e tyre pozitiv se kush ka më shumë e ndan me ata që nuk kanë.
Jam e sigurt që rastet si nga biznesi, por edhe qytetarë të bashkisë, do e ndjekin këtë shembull pozitiv dhe mësimin që na jep një nga banore e fshatit Gorriçan.💪

Pensionistja dhuron ndihma per femijet jetim

Faleminderit pensionistes Feçorrke Tafa🙏 që kontribuoi me ndihma ushqimore në familjen e çiftit të moshuar Gjishti, të cilët kujdesen për dy fëmijë që nuk kanë nënën e tyre pranë👏Qyteti ynë i vogël ka njerëz me zemër të madhe, që në këto ditë të vështira, janë të gatshmëm të japin shembullin e tyre pozitiv se kush ka më shumë e ndan me ata që nuk kanë.Jam e sigurt që rastet si nga biznesi, por edhe qytetarë të bashkisë, do e ndjekin këtë shembull pozitiv dhe mësimin që na jep një nga banore e fshatit Groriçan.💪#QendroNeShtepi #Telefono08007161

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 9 April 2020

NJOFTIM PËR HAPJEN E KONKURSIT ON-LINE “Së bashku për familje të shëndetshme e pa dhunë, edhe në situata emergjence”

Bashkia Ura Vajgurore ju fton të merrni pjesë në konkursin online me temë: “Së bashku për familje të shëndetshme e pa dhunë, edhe në situata emergjence!” Ne ju ftojmë të nxitni kreativitetin tuaj dhe të bëheni pjesëmarrës në këtë konkurs, përmes të cilit ju mund të jepni mesazhe se si mund të kontribuohet për familje të shëndetshme e pa dhunë, në situatën në të cilën ndodhemi dhe të fitoni edhe çmime simbolike.
Konkursi është menduar të zhvillohet qëllimisht në kushtet e vetëizolimit dhe të kufizimit të lëvizjeve për shkak të masave të ndërmarra për t’u mbrojtur nga COVID-19. Përjetimet tuaja negative, tensionin dhe frikën ju ftojmë t’i transformoni në mjete artistike për të përcjellë mesazhe sa më pozitive dhe optimiste, të cilat të synojnë të mbajnë larg dhunën dhe të ndikojnë në marrdhëniet e shëndetshme familjare, modelet pozitive të përballimit të stresit dhe prindërimin pozitiv.
Kalimi i kohës më fëmijët në mënyrë produktive, ndryshimi i mendësive patriarkale dhe steriotipeve gjinore mbi rolin e burrave/djemve dhe grave/vajzave në familje, nxitja e modeleve të përballjes me stresin dhe menaxhimin e frikës, forcimi i marrëdhënieve të shëndosha në familje, aplikimi i ndëshkimeve për këdo që dhunon pavarësisht kufizimeve të emergjencës, etj., – janë disa prej tematikave që mund të përzgjidhni të trajtoni në punimet dhe krijimtarinë tuaj artistike.
Ftojmë të gjithë individët mbi moshën 15 vjeç (banues në territorin e Bashkisë Ura Vajgurore), që të dërgojnë në adresën e e-mailit: ristokaljona@gmail.com, krijimet e tyre në fushat: prozë (ese), pikturë, spote të shkurtëra, deri në datën 30 Prill 2020 ora 17.00.
Të gjitha krijimet e paraqitura deri në datën e caktuar, do të postohen më pas në faqen e internetit të Kryetares së bashkisë ku nga data 1 Maj deri në datën 10 Maj do të hapet edhe votimi (on-line). Mënyra e votimit do të jetë nëpërmjet “Like”, “Koment” dhe “Share” vetëm nga kjo faqe zyrtare.
Shpallja e fitueseve do të bëhet në datën 15 Maj 2020.
Për secilën fushë të artit do të jepen dy çmime, pra në total 6 cmime, ku tre çmimet e para do ti dhurohen pako ushqimore me vlerë 4000 ALL dhe tre cmimet të tjera pako ushqimore me vlerë 2500 ALL. Me përfundimin e periudhës së emergjencës, fituesit do të ftohen edhe në një takim ku do të ndahen edhe çertifikata pjesmarrje për ta si dhe do të ndajnë me të gjithë ne eksperiencat e tyre.
Ky konkurs organizohet nga Bashkia Ura Vajgurore në Bashkëpunim me UNDP Shqipëri, në kuadër të Programit të Përbashkët të Kombeve të Bashkuara, “Për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave dhe vajzve”, financuar nga Qeveria e Suedisë dhe që po zbatohet nga UNDP, UN Women dhe UNFPA, në bashkëpunim me Qeverinë e Shqipërisë.

Pas telefonatës në nr. e gjelbër 📞08007161, stafi dhe vullnetarët e Bashkisë Ura Vajgurore, pas verifikimit, i vijnë në ndihmë çdo rasti në nevojë.

Ashtu siç vepruam në këtë rast, ku krahas ndihmës me pako ushqimore, e ndihmuam personin në nevojë edhe me blerjen e ilaçeve. Ju lutem, për shkak të fluksit të kërkesave, bëni pak durim dhe do ja dalim.💪💪💪

Pas telefonates ne nr gjelber, ofruam ndihme Ndihm

Pas telefonatës në nr. e gjelbër 📞08007161, stafi dhe vullnetarët e Bashkisë Ura Vajgurore, pas verifikimit, i vijnë në ndihmë çdo rasti në nevojë. Ashtu siç vepruam në këtë rast, ku krahas ndihmës me pako ushqimore, e ndihmuam personin në nevojë edhe me blerjen e ilaçeve. Ju lutem, për shkak të fluksit të kërkesave, bëni pak durim dhe do ja dalim.💪💪💪

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 5 April 2020

Çdo ditë do të jemi në terren dhe shtëpi më shtëpi për t’i qëndruar pranë komunitetit të bashkisë sonë. 👨‍👩‍👦‍👦

Do të jemi pranë kujtdo që ka realisht nevojë për ne dhe qe prej rrethanave ndodhet në këtë luftë, vetëm, pa dikë që të kujdeset për të apo me kushte fizike të limituara.👨🏻‍🦳👵🏻
Por askush nuk do jetë vetëm, ne jemi familja e madhe që do kujdesemi për atë që kanë nevojë me shumë për ndihmën tonë. 🤗

Cdo dite ne mbeshetje te familjes sone te madhe

Çdo ditë do të jemi në terren dhe shtëpi më shtëpi për t’i qëndruar pranë komunitetit të bashkisë sonë. 👨‍👩‍👦‍👦Do të jemi pranë kujtdo që ka realisht nevojë për ne dhe qe prej rrethanave ndodhet në këtë luftë, vetëm, pa dikë që të kujdeset për të apo me kushte fizike të limituara.👨🏻‍🦳👵🏻Por askush nuk do jetë vetëm, ne jemi familja e madhe që do kujdesemi për atë që kanë nevojë me shumë për ndihmën tonë. 🤗#BashkeDoJaDalim #BashkeJemiMeTeForte

Posted by Juliana Memaj on E Diele, 5 April 2020

Faleminderit “Uracable Tv- Net” që iu bashkove aksionit humanitar të bashkisë duke dhuruar 40 pako me ndihma ushqimore për familjet në nevojë.🙏

Çdo bamirësi është e nevojshme dhe çdokush që ka mundësi duhet të japë për ato që sot janë në vështirësi. Mirënjohje pafund për çdokënd që i qëndron afër banorëve të qytetit tonë. 📞08007161

Ndihmat ushqimore ne Ure Vajgurore

Faleminderit “Uracable Tv- Net” që iu bashkove aksionit humanitar të bashkisë duke dhuruar 40 pako me ndihma ushqimore për familjet në nevojë.🙏 Çdo bamirësi është e nevojshme dhe çdokush që ka mundësi duhet të japë për ato që sot janë në vështirësi. Mirënjohje pafund për çdokënd që i qëndron afër banorëve të qytetit tonë. 📞08007161

Posted by Juliana Memaj on Saturday, 4 April 2020

Ndërsa ju qëndroni në shtëpi, ekipet tona vijojnë dezinfektimin e rrugëve. Ky është vetëm një shembull për të treguar masat që po marrim, ndërsa i njëjti model dezinfektimi përdoret edhe në Kutalli, Poshnje apo Cukalat.

Dezinfektimi i rrugeve ne Ure Vajgurore

Ndërsa ju qëndroni në shtëpi, ekipet tona vijojnë dezinfektimin e rrugëve. Ky është vetëm një shembull për të treguar masat që po marrim, ndërsa i njëjti model dezinfektimi përdoret edhe në Kutalli, Poshnje apo Cukalat. #BashkeDoJaDalim

Posted by Juliana Memaj on Saturday, 4 April 2020

Pas telefonatës në nr. e gjelbër të bashkisë sonë 📞0800 7161, ekipet tona të palodhura marrin kontakt me pensionistët e vetmuar dhe u vijnë në ndihmë për nevojat që kanë.

Falë bashkëpunimit edhe të Drejtoreshës Rajonale të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor, Anida Dhana,🙏 u kemi dhënë zgjidhje në kohë shumë të shpejtë për shumë të moshuar që kanë nevojë për ilaçe mjekësore.

Ndihmese per te moshuarit per blerjen e produkteve

Pas telefonatës në nr. e gjelbër të bashkisë sonë 📞0800 7161, ekipet tona të palodhura marrin kontakt me pensionistët e vetmuar dhe u vijnë në ndihmë për nevojat që kanë. Falë bashkëpunimit edhe të Drejtoreshës Rajonale të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor, Anida Dhana,🙏 u kemi dhënë zgjidhje në kohë shumë të shpejtë për shumë të moshuar që kanë nevojë për ilaçe mjekësore.

Posted by Juliana Memaj on Saturday, 4 April 2020

Ekipet tona të terrenit kanë vijuar me shpërndarjen e ndihmave ushqimore.

Shumë e lumtur që edhe biznese të vogla si Pastiçeri Soni, që ofroi bukë falas për personat në nevojë, po shtohen çdo ditë e më shumë në listën e kontribuesve. Në këtë gjendje lufte me armikun e padukshëm, çdo ndihmë është e rëndësishme.🙏💪

Nje tjeter biznes vendas i bashkohet misionit tonë

Ekipet tona të terrenit kanë vijuar me shpërndarjen e ndihmave ushqimore. Shumë e lumtur që edhe biznese të vogla si Pastiçeri Soni, që ofroi bukë falas për personat në nevojë, po shtohen çdo ditë e më shumë në listën e kontribuesve. Në këtë gjendje lufte me armikun e padukshëm, çdo ndihmë është e rëndësishme.🙏💪

Posted by Juliana Memaj on E premte, 3 April 2020

Faleminderit BEST VEG

📌Faleminderit 🙏 BEST VEG, pikës së grumbullimit të perimeve bujqësore në Drenovicë, që me zemrën e tyre të madhe iu bashkuan aksionit humanitar të Bashkisë për të ndihmuar njerëzit në nevojë.
📌25 pako ushqimore u shpërndanë ditën e sotme si një mbështetje nga biznesi vendas.
📌 Kushdo që ka mundësi të kontribuojë, ndërkohë bashkia po vijon shpërndarjen e ndihmave të përgatitura me buxhetin e saj, e cila deri më sot ka kontribuuar në rreth 650 familje në Urë Vajgurore, Poshnje, Kutalli dhe Cukalat.

Ndihmat vazhdojnë

📌 Faleminderit “BLESON” SHPK që duke parë gjendjen e vështirë të shumë familjeve që kemi trajtuar dhe publikuar, vendosi të dhurojë 1000 KG miell.
📌Misionit humanitar të bashkisë për shpërndarjen e ndihmave ushqimorë për familjet në nevojë po i bashkohen edhe shume biznese vendase.
📌Do të bëjmë publike çdo dhurim, sado pak të jenë ne do t’i shpërndajmë shtëpi më shtëpi te ata që kanë me të vërtetë nevojë.
📌Nëse ka bizense të tjera si “BLESON” SHPK, pronar pikash grumbullimi apo si Feçorr Çala, ju lutem na kontakoni. Sot më shumë se kurë banorët kanë nevojë edhe për njerëz si ju me zemër të madhe

Shperndarje ndihmash kontibut nga biznesi vendas

📌 Faleminderit “BLESON” SHPK që duke parë gjendjen e vështirë të shumë familjeve që kemi trajtuar dhe publikuar, vendosi të dhurojë 1000 KG miell. 📌Misionit humanitar të bashkisë për shpërndarjen e ndihmave ushqimorë për familjet në nevojë po i bashkohen edhe shume biznese vendase.📌Do të bëjmë publike çdo dhurim, sado pak të jenë ne do t’i shpërndajmë shtëpi më shtëpi te ata që kanë me të vërtetë nevojë.📌Nëse ka bizense të tjera si “BLESON” SHPK, pronar pikash grumbullimi apo si Feçorr Çala, ju lutem na kontakoni. Sot më shumë se kurë banorët kanë nevojë edhe për njerëz si ju me zemër të madhe.

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 2 April 2020

📳Autoritetet vendore po punojnë çdo ditë për të shpërndarë bazë ushqimore dhe ilaçe tek shtresat në nevojë…

📳Autoritetet vendore po punojnë çdo ditë për të shpërndarë bazë ushqimore dhe ilaçe tek shtresat në nevojë…

Por kjo është detyra e tyre dhe ndihmë nga të tjerë nevojitet sot më shumë se kurrë.

📳Ndihma në kushtet e COVID-19 vjen në forma të ndryshme, nga të rinj që këshillojnë dhe ndihmojnë me anë teknologjisë, këshilltarë bashkiakë që ndihmojnë në terren, biznese që ofrojnë ushqime, dizefektantë dhe ilace, apo organizata zhvillimore dhe institucione fetare që ofrojnë asistencë në kuadër teknik apo shpirtëror…

Ndihmo duke pyetur pranë bashkisë tënde si mund të jesh i vlefshëm përveç të qëndruarit në shtëpi.

Vullnetarët

📳Autoritetet vendore po punojnë çdo ditë për të shpërndarë bazë ushqimore dhe ilaçe tek shtresat në nevojë...Por kjo është detyra e tyre dhe ndihmë nga të tjerë nevojitet sot më shumë se kurrë.📳Ndihma në kushtet e COVID-19 vjen në forma të ndryshme, nga të rinj që këshillojnë dhe ndihmojnë me anë teknologjisë, këshilltarë bashkiakë që ndihmojnë në terren, biznese që ofrojnë ushqime, dizefektantë dhe ilace, apo organizata zhvillimore dhe institucione fetare që ofrojnë asistencë në kuadër teknik apo shpirtëror...Ndihmo duke pyetur pranë bashkisë tënde si mund të jesh i vlefshëm përveç të qëndruarit në shtëpi.Nëse doni të dini më shumë, NDIQNI VIDEON👉

Posted by Bashki të Forta on E enjte, 2 April 2020

📌Vijon aksioni për prishjen e ndërtimeve që preken nga projekti për rikualifikimin urban në sheshin midis pallateve në qendër të qytetit

Prishje ndertimesh per rikualifimin urban ne qender

📌Vijon aksioni për prishjen e ndërtimeve që preken nga projekti për rikualifikimin urban në sheshin midis pallateve në qendër të qytetit.📌Faleminderit të gjithë atyre që na lehtësuan punën nëpërmjet marrëveshjeve të lidhura me bashkinë. #QendroNeShtepi #BashkeJemiMeTeForte

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 2 April 2020

Ndihmat vazhdojne

 📌Një tjetër pensioniste e vetmuar që u ndihmua nga stafi ynë pas telefonatës në nr. e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore 0800 7161.
📌Deri më tani kemi ofruar ndihmë për 134 pensionistë të vemtuar, të cilët kanë kërkuar blerjen e disa produkteve, në pamundësi të për të dalë jashtë shtëpisë në kushtet kur ka një kufzim të lëvizjes.
📌Në bashkëpunim me punonjësit e postës janë shpërndarë pensionet në banesë për 4414 pensionistë.
📌Gjithashtu në bashkëpunim me Qendrat Shëndetësore të Njësive Administrative është bërë e mundur percjellja e medikamenteve mjekësore në 346 familje.
Pensioniste e vetmuar qe ndihmohet

📌Një tjetër pensioniste e vetmuar që u ndihmua nga stafi ynë pas telefonatës në nr. e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore 0800 7161.📌Deri më tani kemi ofruar ndihmë për 134 pensionistë të vemtuar, të cilët kanë kërkuar blerjen e disa produkteve, në pamundësi të për të dalë jashtë shtëpisë në kushtet kur ka një kufzim të lëvizjes. 📌Në bashkëpunim me punonjësit e postës janë shpërndarë pensionet në banesë për 4414 pensionistë. 📌Gjithashtu në bashkëpunim me Qendrat Shëndetësore të Njësive Administrative është bërë e mundur percjellja e medikamenteve mjekësore në 346 familje.

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 2 April 2020

Ndihma vazhdon

📌Pas telefonatës në nr. e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore 0800 7161, shtabi ynë ofroi asistencën e kërkuar për kërkesën e pensionistët nga fshati Konezbalt, i cili kishte nevojë për pajisjen me disa ilaçe, mbushjen e bomblës së gazit dhe produkte ushqimore.
📌Deri më tani kemi ofruar ndihmë për 134 pensionistë të vemtuar, të cilët kanë kërkuar blerjen e disa produkteve, në pamundësi të për të dalë jashtë shtëpisë në kushtet kur ka një kufzim të lëvizjes.
📌Në bashkëpunim me punonjësit e postës janë shpërndarë pensionet në banesë për 4414 pensionistë.
📌Gjithashtu në bashkëpunim me Qendrat Shëndetësore të Njësive Administrative është bërë e mundur percjellja e medikamenteve mjekësore në 346 familje.

Takim me drejtuesit e bashkise.

📌Gjatë takimit me drejtuesit e bashkisë ku diskutuam mbi çështjet që shqetësojnë komunitetin në këto ditë të vështira që po kalojmë.
📌Do vijojmë angazhimin maksimal për të ndihmuar njerëzit në nevojë dhe për t’u përballur me këtë sfidë që po e kalon e gjithë bota.
📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.
📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply
📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania.

Mbledhja me drejtuesit e bashkisë per situaten

📌Gjatë takimit me drejtuesit e bashkisë ku diskutuam mbi çështjet që shqetësojnë komunitetin në këto ditë të vështira që po kalojmë. 📌Do vijojmë angazhimin maksimal për të ndihmuar njerëzit në nevojë dhe për t’u përballur me këtë sfidë që po e kalon e gjithë bota.📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply 📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania.#QendroniNeShtepi

Posted by Juliana Memaj on E mërkurë, 1 April 2020

Ndihmat vazhdojne.

6️⃣0️⃣0️⃣ familje 👨‍👩‍👦‍👦 kanë përfituar deri tani ndihmë nga shtabi ynë i ngritur për t’i qëndruar pranë familjeve me ndihmë ekonomike apo që kanë një invalid në shtëpi dhe pensionistët e vetmuar.
Beteja jonë vazhdon me të tjera familje që kanë kërkuar ndihmë në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore ☎️0️⃣8️⃣0️⃣0️⃣7️⃣1️⃣6️⃣1️⃣

600 familje perfitojne ndihma ushqimore

6️⃣0️⃣0️⃣ familje 👨‍👩‍👦‍👦 kanë përfituar deri tani ndihmë nga shtabi ynë i ngritur për t’i qëndruar pranë familjeve me ndihmë ekonomike apo që kanë një invalid në shtëpi dhe pensionistët e vetmuar.Beteja jonë vazhdon me të tjera familje që kanë kërkuar ndihmë në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore ☎️0️⃣8️⃣0️⃣0️⃣7️⃣1️⃣6️⃣1️⃣

Posted by Juliana Memaj on E mërkurë, 1 April 2020

Dezinfektimi vazhdon.

📌Çdo ditë në betejë për dezinfektimin e lagjeve dhe fshatrave për të parandaluar përhapjen e virusit COVID-19💪
📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.
📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply
📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania.

Dezinfektimi ne Ure Vajgurore

📌Çdo ditë në betejë për dezinfektimin e lagjeve dhe fshatrave për të parandaluar përhapjen e virusit COVID-19💪📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply 📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania.#QendroniNeShtepi

Posted by Juliana Memaj on E martë, 31 Mars 2020

Mbledhje

📌Faleminderit nga zemra çdo anëtari të shtabeve të ngritura dhe vullnetarët e angazhuar për ndihmesën që po japin për familjet në nevojë dhe pensionistët e vetmuar.
📌Nuk do ndalemi derisa çdo familjeje t’i shkojmë në ndihmë💪
📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.
📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply
📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania

Takim me shtabin e emergjencave dhe vullnetaret

📌Faleminderit nga zemra çdo anëtari të shtabeve të ngritura dhe vullnetarët e angazhuar për ndihmesën që po japin për familjet në nevojë dhe pensionistët e vetmuar. 📌Nuk do ndalemi derisa çdo familjeje t’i shkojmë në ndihmë💪📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply 📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania.#QendroniNeShtepi

Posted by Juliana Memaj on E martë, 31 Mars 2020

Ndihma ushqimore per pensionistet e vetmuar dhe familjet ndihme ekonomike ose qe kane statusin e invalidit.

📌 Luftës tonë iu janë bashkuar dhe grupe të rinjsh vullnetarësh që vijojnë shpërndarjen e ndihmave ushqimore shtëpi më shtëpi për pensionistët e vetmuar dhe familjet me ndihmë ekonomike ose që kanë statusin e invalidit.
📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.
📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply
📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania.

Vullnetaret e Bashkise Ura Vajgurore shperndajne ndohma

📌 Luftës tonë iu janë bashkuar dhe grupe të rinjsh vullnetarësh që vijojnë shpërndarjen e ndihmave ushqimore shtëpi më shtëpi për pensionistët e vetmuar dhe familjet me ndihmë ekonomike ose që kanë statusin e invalidit.📌Telefono në nr e gjelbër të Bashkisë Ura Vajgurore, pa pagesë, ☎️0800 7161, për informacione të ndryshme që nuk lidhen me urgjenca shëndetësore.📌 Për të marrë një autorizim për lëvizje me makinë aplikoni në link 👉 http://autorizime.asp.gov.al/apply 📌 Për të marrë leje ditore për dalje nga shtëpia për blerjen e ushqimeve aplikoni në E-albania.#QendroniNeShtepi

Posted by Juliana Memaj on E martë, 31 Mars 2020

Njoftim

Si mund të mbrohemi nga Koronavirusi i ri?

Koronavirusi shkakton simptoma tipike respiratore. Më poshtë paraqiten rekomandimet kryesore:

  • Lani shpesh duart me ujë dhe sapun ose pastrojini ato duke i fërkuar me pastrues me bazë alkooli;
  • Kur kolliteni apo teshtini, mbuloni gojën dhe hundën me gropëzën e bërrylit ose shami letre. Hidheni menjëherë shaminë e letrës në koshin e plehrave dhe pastaj lani duart;
  • Mënjanoni kontaktet e ngushta me këdo që ka temperaturë dhe kollë;
  • Mbani një distancë të caktuar – të paktën një metër – nga njerëzit e tjerë, veçanërisht kur kolliten ose teshtijnë ose nëse kanë ethe, sepse virusi gjendet në spërklat e pështymës dhe mund të transmetohet nëpërmjet frymëmarrjes në distancë të afërt.
  • Paraqituni tek mjeku nëse keni kollë, temperaturë apo vështirësi në frymëmarrje dhe raportoni historinë e udhëtimeve nëse keni udhëtuar kohët e fundit;
  • Mënjanoni kontaktet me tregjet e kafshëve të gjalla në zonat që kanë Koronavirus dhe parandaloni kontaktet e pambrojtura me kafshë të gjalla apo sipërfaqe që kanë qenë në kontakt me kafshët;
  • Mënjanoni konsumin e produkteve të mishit të pagatuara apo gatuara jo shumë. Mishi, qumështi i papërpunuar apo organet e kafshëve duhet të trajtohen me kujdes, duke përdorur mjete mbrojtëse në mënyrë që të mënjanohet kontaminimi;
  • Udhëtarët që kanë patur kontakte me raste të konfirmuara apo ekspozim direkt ndaj një burimi të mundshëm të infeksionit duhet të vendosen në observim mjekësor. Kontaktet me rrezik të lartë duhet të mënjanojnë udhëtimet për periudhën e inkubacionit deri në 14 ditë;
  • Mos harroni se ka disa shkaktarë të sëmundjeve respiratore dhe Koronavirusi i ri mund të jetë njëri prej tyre. Nëse keni simptoma të lehta dhe nuk keni qenë kohët e fundit në Kinë, qëndroni në shtëpi derisa simptomat të lehtësohen duke zbatuar masa higjenike, të cilat përfshijnë higjienën e duarve dhe atë respiratore.

Për më shumë infromacion kliko butonim mëposhtë:

Në këto ditë të vështira të pandemisë botërore #COVID 19 ne përpiqemi të jemi pranë komuniteteve ne nevoje, sic janë personat që nuk dëgjojnë, për të përhapur fjalën mbi masat parandaluese kundër virusit. Shikoni videon me masat parandaluese .

#PerhapFjalenJoVirusin

🔴Në këto ditë të vështira të pandemisë botërore #COVID 19 ne përpiqemi të jemi pranë komuniteteve ne nevoje, sic janë personat që nuk dëgjojnë, për të përhapur fjalën mbi masat parandaluese kundër virusit. Shikoni videon me masat parandaluese te përgatitura nga organizata jonë partnere #ANAD. Ju lutemi shperndajeni per t’ju ardhur ne ndihme atyre qe kane nevoje #PerhapFjalenJoVirusin

Posted by UNDP Albania on E hënë, 23 Mars 2020

Puna vazhdon

Paralelisht me marrjen e masave për parandalimin e virusit COVID-19, po vijon edhe puna për rehabilitimin e sheshit midis pallateve ne qendër të qytetit.
Sot është realizuar prishja e objektit të fundit që ndodhet në zonën e zbatimit të projektit, pasi u bë dhe shpronësimi për interes publik.
Faleminderit të gjithë atyre që na lehtësuan punën nëpërmjet marrëveshjeve të lidhura me bashkinë.

Paralelisht me marrjen e masave për parandalimin e virusit COVID-19, po vijon edhe puna për rehabilitimin e sheshit midis pallateve ne qendër të qytetit. Sot është realizuar prishja e objektit të fundit që ndodhet në zonën e zbatimit të projektit, pasi u bë dhe shpronësimi për interes publik.Faleminderit të gjithë atyre që na lehtësuan punën nëpërmjet marrëveshjeve të lidhura me bashkinë. #QendroNeShtepi #BashkeJemiMeTeForte

Posted by Juliana Memaj on E martë, 24 Mars 2020

Njoftim

Në përmbushje të udhëzimeve të qeverisë, kemi ngritur grupet e punës në të gjitha njësitë administrative të Bashkisë Ura Vajgorure për patronazhimin e personave në nevojë. Ky është një tjetër hap për parandalimin e përhapjes së infeksionit viral COVID-19 dhe që u vjen në ndihmë të gjithë familjeve në nevojë dhe të moshuarve që s’kanë një person që kujdeset për to. Ndaj po publikojmë numrat e shtabeve përkatëse sipas çdo njësie dhe për çdo probematikë komunikoni me numrat përkatës sipas zonës së mbulimit që ju takon. Ju lutem, këto momente janë shumë të nevojshme që t’i kalojmë të gjithë bashke dhe t’u shërbejmë çdokujt që ka nevojë realisht për ndihmën tonë. #BashkeJemiMeTeForte

10 POROSI TË DHËNA NË GJITHË BOTËN PËR REAGIMIN E INDIVIDIT NDAJ KORONAVIRUSIT

🔴 FRIKA NUK NDIHMON, KUJDESI PO!
🔴 SHMANGNI SA TË JETË E MUNDUR SHTRËNGIMET E DUARVE!
🔴 LAJINI RREGULLISHT DUART JO MË PAK SE 20 SEKONDA DHE SHMANGNI GJITHASHTU PREKJEN E SYVE, HUNDËS DHE GOJËS PAS KONTAKTEVE FIZIKE ME TË TJERË!
🔴 NËSE TESHTINI PËRDORNI NJË PECETË LETRE APO VENDOSNI KRAHUN PËRPARA GOJËS!
🔴 KUJDESUNI PËR MË TË MOSHUARIT A TË SËMURËT KRONIKË NË FAMILJEN TUAJ, QË TË KUFIZOJNË KONTAKTET FIZIKE DHE DALJET E PANEVOJSHME NGA SHTËPIA (MESATARJA MOSHORE E ATYRE QË KANË HUMBUR JETËN NË ITALI, SIPAS STATISTIKËS SË FUNDIT, ËSHTË 81 VJEÇ!)
🔴 MBANI PARASYSH QË PJESA DËRRMUESE (MBI 80%) E ATYRE QË PREKEN NGA KORONAVIRUSI E KALOJNË EPIDEMINË PA ASNJË SHENJË OSE SI NJË RRUFË TË ZAKONSHME STINORE.
🔴 MOS U ALARMONI NGA SHENJAT GRIPALE DHE MOS LËVIZNI DREJT E PËR NË SPITAL APO NË QENDRËN SHËNDETËSORE, POR TELEFONONI MENJËHERË URGJENCËN KOMBËTARE NË NUMRIN 127 DHE NDIQNI KËSHILLAT E MARRA!
🔴 NËSE VINI NGA ZONA E KUQE E ITALISË APO ZONA TË TJERA TË PREKURA, VETËKARANTINOHUNI NË SHTËPINË TUAJ PËR 14 DITË, DUKE SHMANGUR KONTAKTET ME JASHTË SHTËPISË, PAVARËSISHT SE MUND TË MOS KENI ASNJË SHENJË SHQETËSUESE!
🔴 BËNI SHUMË KUJDES ME BURIMET E INFORMACIONIT E SIDOMOS ME INTERNETIN DHE REFEROJUNI BURIMEVE ZYRTARE TË AUTORITETEVE TË SHËNDETËSISE E KËSHILLAVE TË TYRE!
🔴 ASNJË PANIK DHE ASNJË DYSHIM SE DO TA KALOJMË EDHE KËTË SFIDË SË BASHKU, DUKE MOS E HARRUAR ASNJË ÇAST SE NUK JEMI PËRPARA FUNDIT TË BOTËS, PO PËRPARA NJË VIRUSI TË PANJOHUR DERI MË SOT (ME SHËRUESHMËRI MESATARE STATISTIKORE NË 97% TË RASTEVE)!

Ne Poshnje

Ne Poshnje, ne konsultimin publik per nisem e ndryshimit te emrit te bashkise ne “Dimal”. Nje nisme qe u mirprit, nga ky komunitet.

Në shkollën 9-vjeçare “Hazbi Shehu”

Në shkollën 9-vjeçare “Hazbi Shehu”, ku po vijon puna për ambientet e reja me standarde për fëmijët. Shkolla e re në Samaticë do të ketë 12 klasa dhe 2 ambiente të dedikuara për kopësht.

Bashkë me nxënësit e shkollës 9-vjeçare Hingë

Bashkë me nxënësit e shkollës 9-vjeçare Hingë morëm pjesë në vijimin e aksionit për mbjelljen e pemëve të reja. Këtë radhe u ndalëm te zona e njohur si Ura e Kuçit, duke i dhënë rëndësi gjelbërimit anës rrugëve kryesore.🌳🌲

Në Njësinë Ura Vajgurore

Shumë e lumtur që në Njësinë Ura Vajgurore u mirëprit nga banorët propozimi për emërtimin e ri: Bashkia Dimal. Gjatë këtij takimi, u sqarua idea dhe përftiimet që qyteti ynë ka. Çdo njësi administrative, Urë Vajgurore, Poshnje, Kutalli apo Cukalat, do të kenë të njëjtin emër dhe pa ndryshim territorial. Procesi i konsultimit do të vijojë në të gjitha njësitë. #BashkiaDimal

Sot me ministrin Blendi Klosi, në kuadër të Ditës së Shërbimit Pyjor mbollëm 500 pemë në të dy anët e shtratit të lumit.🌳 Mbjellja do të vazhdojë deri në 5 000 fidanë.

Sot me ministrin Blendi Klosi, në kuadër të Ditës së Shërbimit Pyjor mbollëm 500 pemë në të dy anët e shtratit të lumit.🌳 Mbjellja do të vazhdojë deri në 5 000 fidanë. Duke rivitalizuar pyllin e dikurshëm do të shpëtojmë dhe zonën nga përmbytjet. 🌊Kjo do të sjellë rivitalizmin e qendrës historike, qytetit të vjetër të Dimalit, 🏘duke e kthyer atë në atraksion turistik.

Mbrëmja e paharrueshme e koncertit të fundvitit.

Faleminderit me zemër kujtdo që sfidoi temperaturat e ulëta dhe u bë pjesë e traditës sonë, duke festuar në pedonalen e qytetit bashkë me të ftuarit tonë të veçantë Irma Libohova, Irini Qirjakon, Kozma Dushin, Petrit Lulon, Dule Malindin dhe All in Band.

Në Turqi, ku përfaqësova Shqipërinë në Forumin Ndërkombëtar të Qeverisjes Vendore për zgjidhjet që femrat japin në qeverisjen lokale.

E konisderova zgjedhjen time, jo si një udhëtim personal, por një dëshirë dhe nevojë për t’u përfshirë, për të marrë përgjegjësi e për të ofruar më të mirën në favor të interesit publik dhe të vendit. Përpara të ftuarve të tjera, u shpreha privilegjin që banorët e Urës Vajgurore më kanë besuar dhe më kanë dhënë mundësinë t’i përfaqësoj. Gjatë takimit me Presidentin Rexhep Taip Erdogan dhe darkën e organizuar nga gruaja e tij, znj. Emine, pata mundësinë t’i falënderoj në emër të shqiptarëve për kontributin dhe mbështetjen e vazhdueshme që populli turk po jep për të prekurit nga tërmeti i 26 Nëntorit.

Ura Vajgurore mikpriti këto ditë në qendrën e re multifunksionale

Ura Vajgurore mikpriti këto ditë në qendrën e re multifunksionale, në Poshnje, familjet e ardhura nga Durrësi. Falënderim i veçante edhe për pronarin e hotel “Kështjellës”, për mikpritjen pa kushte që u dha qytetarëve durrsak në ambientet e tij, si edhe për çdo biznes, qytetar, punonjës administratë që kontribuuan me çfarë mundësie kishin në këtë situatë. Një falënderim vjen edhe për gatishmërinë e treguar nga forcat zjarrfikëse, Policia e Shtetit dhe administratorët në këtë situate. 🇦🇱 Solidare

Në Poshnje, ku sheshi rekreativ u kthye në një hapësirë eventesh.

Rilindja rurale ka dhënë rezultatet e veta duke përdorur sheshet e ndërtuara në fshatra për aktivitete të ndryshme kulturore e artistike.🎨️🎷️🎺️ Mbrëmjen e djeshme grupi Flech & Friends, ku bëjnë pjese artistë nga Amerika, Australia, Ukraina dhe Shqipëria, performuan muzikë Jazz dhe Country.️🎼️🎊️🎉

Festa e Vreshtit 2019 në Ura Vajgurore 🍇.

Një tjetër festë🎊 🎉 po kthehet në traditë të rëndësishme për qytetin tonë, duke i dhënë jetë pedonales me produktet e nënproduktet e vreshtarisë. Aktivitetet kulturore, muzika🥁 🎷, prodhimet artizanale dhe atsmofera festive 🎺 🎸 ishin panorama e këtij eventi fantastik.

Televizioni kombëtar Top Channel i ka dedikuar një hapësirë të veçantë zonës së Dimalit

Televizioni kombëtar Top Channel i ka dedikuar një hapësirë të veçantë zonës së Dimalit dhe planit të bashkisë për rijetëzimin e tij. Ndiqeni dhe shpërndajeni këtë reportazh që të gjithë të njihen me një thesar të trashëgimisë kulturore që shumë shpejt do të jetë i vizitueshëm përmes një plani menaxhimi që do të punohet nga ekspertët më të mirë të fushës

Dimali Ynë

Me ndihmën e artistit popullor, të palodhurit Trifon Qyli dhe Grupit polifonik të Urës Vajgurore po publikojmë këngën për Dimalin e kënduar me datë 18 tetor!

Kënga për Dimalin

Me ndihmën e artistit popullor, të palodhurit Trifon Qyli dhe Grupit polifonik të Urës Vajgurore po publikojmë këngën për Dimalin e kënduar me datë 18 tetor! Dimali YnëTeksti: Novrus ZaimiJa merr: Fejzi HoxhaE pret: Pëllumb Marra DimalFryn kjo erë e lumitGjethet seç lëvizKy Dimali ynëPerlë e historisë...Herë flet për luftraher' për lashtësiMbi Krotin' i heshturI mbuluar rri.Gurgullon OsumiShkon duke kënduarHistorinë e vjetërPret për ta zbuluar.Ky Dimali ynëEmrin ka të shkruarIlirinë e lashtëNis për ta treguar

Posted by Juliana Memaj on Saturday, 19 Tetor 2019

Dimali Ynë

Në Dimal me ministrin Klosin, arkeolog, historian dhe nxnënës të shkollave për të diskutuar mbi planin e Bashkisë Ura Vajgurore për rijetëzimin e zonës, për të cilën do të ketë disa konsultime.

Në Dimal me ministrin Klosin, arkeolog, historian dhe nxnënës të shkollave për të diskutuar mbi planin e Bashkisë Ura Vajgurore për rijetëzimin e zonës, për të cilën do të ketë disa konsultime.

Posted by Juliana Memaj on E premte, 18 Tetor 2019

Gjatë fushatës së leximit “Takohemi për një libër”.

Qyteti ynë u bë pjesë e fushatës kombëtare të leximit “Takohemi për një libër”,📚 ku u mblodhëm sëbashku me intelektual, shkrimtar, mësues dhe nxënës. Për të pranishmit vendosa t’ju lexoja një pjesë të studimit të Burhan Dautit me titull “Zbulimi i qytetit Ilir të Dimalit”.📖 Shumë e lumtur që çdo vit kemi mbështetur artin, kulturën dhe sportin në qytetin tonë.

Rijetëzimi i Dimalit

Përditë e më shumë debati për rijetëzimin e Dimalit po tërheq jo vetëm vëmendjen e studuesve, insittucioneve, por edhe të mediave, që pasqyrojnë magjinë e një vendi që do të marri vëmendjen e duhur falë këmbëngulje së bashkisë. Për të gjithë ata, ndiqni emisionin “Target” në RTSH.

“Rijetëzimi i Dimalit nga lashtësia ilirike, deri tek rigjetja e vetes”

Përditë e më shumë debati për rijetëzimin e Dimalit po tërheq jo vetëm vëmendjen e studuesve, insittucioneve, por edhe të mediave, që pasqyrojnë magjinë e një vendi që do të marri vëmendjen e duhur falë këmbëngulje së bashkisë. Për të gjithë ata, ndiqni emisionin "Target" në RTSH.

Posted by Juliana Memaj on E martë, 8 Tetor 2019

Me nismën e Bashkisë së Urës Vajgurore, u ngrit grupi i punës për rijetëzimin e qytetit ilir të Dimalit.

Me nismën e Bashkisë së Urës Vajgurore, u ngrit grupi i punës për rijetëzimin e qytetit ilir të Dimalit. Prof. Ymer Kordha historian, zoti Ymer Hoxha, ekspert për çështjet administrative-vendore, Norel Zaimi gazetar, Armand Vëllahu regjisor si dhe kryesuesja e grupit të punës zj. Juliana Memaj, u takuan me përfaqësues të Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare në Berat.

Qyteti ynë mikpriti sot disa vizitorë të veçantë.

Artist nga Kina, Japonia, Mongolia, Amerika, Peruja, Anglia, Spanja dhe shhumë shtete të tjera, ndaluan në qytetin tonë për të parë nga afër muralet dhe skulpturën e “Djaloshit të Dimalit”, që janë kthyer tashmë në një atraksion turistik për shumë vizitorë të huaj.

Punonjësit e policisë .

Punonjësit e policisë 🚨kujdesen për kalimin e rrugës nga fëmijët që shkojnë në shkollë, por edhe një apel të gjithë drejtuesve të mjeteve 🚗 për të pasur kujdes ⚠️kudo ku ka institucione arsimore.

Ne Cukalat.

Është e vërtetë që kemi akoma për të bërë për fshatin, por ne jemi çdo ditë në terren për të punuar për të krijuar sa më shumë lehtësi për fermerët, ashtu si në Cukalat, ku u angazhuam për sistemimin e rrugës së arave. Nuk ndalemi derisa të krijojmë infrastrukturën e nevojshme dhe që u krijon lehtësi banorëve në të gjithë hapësirën e bashkisë sonë.

Hapet ambient i dedikuar për invalidët dhe pensionistët.

E nisëm javën me një lajm të mirë për disa shtresa të rëndësishme sociale që janë në fokus të bashkisë sonë, duke hapur një ambient të dedikuar, ku jo vetëm mund ta përdorin për lojëra të ndryshme, por edhe si bar – kafe, ku përfitojnë produktet me çmime të reduktuara.

Kantina Çobo

Një nga gjërat që e bëjnë qytetin tonë të ndihet krenar është dhe Kantina Çobo. Falë pasionit të trashëguar brez pas brezi, kjo familje arrin të ketë një nga verërat 🍷më të mira shqiptare dhe që gjendet ne tryezat e familjeve tona,🍇 por që vitet e fundit po tregtohet edhe jashtë Shqipërisë.

ERTV Speciale🍇VERËRA🍷SHQIPTARE🇦🇱

Posted by Edi Rama on E Diele, 18 August 2019

Çdo ditë në pedonalen e qytetit

Çdo ditë në pedonalen e qytetit mblidhemi për mbrëmje fantastike me muzikë live🎼🎸nga ora 19:00 – 21:00. Ura Summer Fest🎺🎷 do të jetë tradita më e mirë e qytetit përgjatë gjithë muajit gusht.🎉 🎤🎻

Betimi per mandatin e dyte si kryetare e Bashkise Ura Vajgurore, Znj Juliana Memaj

Nderim dhe mirënjohje çdo qytetari për besimin dhe mbështetjen që më dha për një mandat të dytë në krye të Bashkisë Ura Vajgurore. Suksese Këshillit të ri Bashkiak dhe sëbashku do punojmë për transformimin e mëtejshëm të qytetit tonë.

Betimi per mandatin e dyte si kryetare e Bashkise Ura Vajgurore

Nderim dhe mirënjohje çdo qytetari për besimin dhe mbështetjen që më dha për një mandat të dytë në krye të Bashkisë Ura Vajgurore. Suksese Këshillit të ri Bashkiak dhe sëbashku do punojmë për transformimin e mëtejshëm të qytetit tonë. #BashkiaQeDuam

Posted by Juliana Memaj on E premte, 2 August 2019

Ura Summer Fest 🎉

Ura Summer Fest 🎉Gjatë gjithë muajit gusht, Bashkia Ura Vajgurore do të organizojë çdo ditë koncert 🎸🎺🎷live me të ftuar special që do të sjellin për ju nga ora 19:00 - 21:00 muzikë🎤🎼 të të gjitha zhanerave, duke sjell surpriza që do t’i zbulojmë sëbashku. 🤩

Posted by Juliana Memaj on E enjte, 1 August 2019

Pamjet e projektit për ndërtimin e urës se re në lumin Osum

Projekti më i ri i Bashkisë së Urës Vajgurore, sa autentik po aq funksional. Ura e re e këmbësorëve dhe biçikletave, 115 metra e gjatë, do të lidhë lagjen e Gurit të Bardhë me qytetin. Ky projekt ofron një koment të gjallë jo vetëm në kufijtë e vizionit bashkëkohor modernist të qytetit, por dhe nevojës urbane për krijimin e akseve lehtësuese të komunikimit dhe homogjenizimit të jetës në qyte

Në Allaxhias

Pergjatë mandatit të parë, besimi dhe mbështetja juaj e vazhdueshme, ka qenë për mua burim energjie, pikënisja dhe inspirimi për të punuar me gjithë fuqinë e qenies sime. Në këtë rrugëtim rikuperuam një pjesë të rëndësishme të kohës së humbur gjatë 25 viteve të mëparshëm

Intervist

ERTV Intervista🎤: Me kandidaten e Partisë Socialiste🌹, Juliana Memaj, për Urën Vajgurore që Duam😀

Posted by Edi Rama on E martë, 18 June 2019

Në Banaj

Përgjatë katër viteve në drejtimin e bashkisë, besimi dhe mbështetja e vazhdueshme nga njerëzit dhe grupet e ndryshme sociale, ka qenë për mua burim energjie, pikënisja dhe inspirimi për të punuar me përkushtim. Faleminderit dhe do vijojmë punën për më shumë mbështetje gjatë katër viteve të ardhshme.

Në Hajdaras.

Sa herë që dal përpara takimeve të tilla, ndihem e emocionuar dhe kujtoj si filluam bashkarisht rrugëtimin tonë, të vështirë e të bukur, falë besimit të dhënë prej jush, kaq bujarisht ndaj meje në zgjedhjet e mëparshme vendore.Në zgjedhjet e ardhshme nevojitet mbështetja e secilit prej jush.

Në Drenovicë

Një tjetër takim për të folur për çka bëmë këto vite dhe për të treguar se çfarë do bëjmë 4 vjeçarin e ardhshëm

Dokumentari i parë i realizuar për Urën Vajgurore në lidhje me muralet që e bënë qytetin të njohur dhe që shumë bashki të tjera e pasuan si projekt.

Dokumentari Street Art në Ura Vajgurore

Dokumentari i parë i realizuar për Urën Vajgurore në lidhje me muralet që e bënë qytetin të njohur dhe që shumë bashki të tjera e pasuan si projekt. Faleminderit Helidon Doni Haliti, Top Channel dhe RTSH Radio Televizioni Shqiptar për mbështetjen.

Posted by Juliana Memaj on E hënë, 10 June 2019

Qendra multifunksionale.

Një nga projektet që do të sjellë jetë kulturore dhe artistike në qytetin tonë është qendra multinfunksionale, që do ndërtohet në vendin ku sot është godina e ish-kinemasë. Projekti është gati, sëshpejti financimi 💪💪💪 #30Qershor

Gëzuar 1 Qershorin! 🤹‍♀️🎨🎭.

Panair lulesh, ekspozitë fotografie, lojëra të ndryshme, kërcime, piktura dhe një super koncert, ishin vetëm disa nga aktivitetet që bashkia kishte organizuar në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve. Faleminderit kujtdo që u bë pjesë e kësaj feste.

Ftesë

Ju mirëpesim të gjithëve ne pedonalen e qytetit për të festuar sëbashku 1 Qershorin. Ne kemi përgatitur shumë surpriza për ta festuar siç duhet Festën e Fëmijëve 🙂 Festimet fillojnë në 10:30, jeni të gjithë të mirëpritur.

Kopshti Arrëz

Është gjithmonë kënaqësi të rikthehesh në disa prej kopshteve të reja që bashkia ka ndërtuar, si te kjo godinë në Arrëz.

Gjatë takimit me veteranët e LANÇ në Kutalli.

Është gjithmonë kënaqësi të jesh pjesë e takimeve dhe organizimeve me veteranë të Luftës Nacional – Çlirimtare, ku jo vetëm mikpritëm anëtarët e rinj, por edhe diskutuam se çfarë mund të bëjmë për të lartësuar edhe më shumë figurën e atyre që dhanë jetën për Shqipërinë.

Në qendrën e re multifunksionale në Poshnje.

Mirëprita sot një përfaqësi të grupit të aktivistëve të Bashkisë Ura Vajgurore, të cileë parashtruan kërkesat e tyre për muajt në vazhdim falë projektit “Fuqizimi i personave me aftësi të kufizuara përmes informimit dhe ndërgjegjësimit”, pjesë e programit “Askush të mos mbetet pas” mbështetur nga PNUD përmes Fondacionit Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara, financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim. Do të kujdesemi që të kemi jo vetëm një Qendër Multifunksionale me kushte bashkëkohore, por edhe të dëgjojmë çdo shqetësim që vjen nga personat me aftësi ndryshe dhe grupet vulnerabël.

Rezervuari i Protoduarit

Në rezervuarin e Protoduarit, për të parë nga afër, fazën e parë të rehabilitimit të digës dhe krijimin e pusetës së ujit me rrjedhje të lirë, ndërtimin e tubacionit për të shtuar ujitjen në 40 ha tokë në fshatin Pobrat, ku do të përfitojnë rreth 100 fermerë. Ky projekt financohet nga projekti Tap.
Së shpejti do të fillojnë punimet edhe për fazën e dytë, me të ardhurat e bashkisë, e cila do të bëjë të mundur vënien në efiçencë të plotë të këtij rezervuari.

Nis kampionati i futbollit midis gjimnazeve.

Një tjetër organizim nga Bashkia që bën bashkë të rinjtë dhe që i inkurajon ato drejt aktiviteteve sportive. Ndeshja e parë midis gjimnazeve Kutalli – Syzes përfundoi me rezultatin 0-2. Ndeshja e radhës gjimnazi Cukalat dhe Muhamer Janina zhvillohet të enjten. Suksese djemve dhe le të fitojnë më të mirët. 🏆 🥇 🥈 🥉

Lavdi përjetë, heronjve dhe Dëshmorëve të Atdheut!

Bashkë më Organizatën e Veteranëve dhe familje të Dëshmorëve të Atdheut zhvilluam homazhe në Lapidarin e Urës Vajgurore dhe në Lapidarin e fshatit Donofrese e Slanicë. Gjithashtu, zhvillova disa vizita në familje dëshmorësh për të kujtuar ata që dhanë gjakun e tyre për Shqipërinë.

Në mbështetje të FK Osumi në përballjen me KF Divjaka ⚽.

Sportistët tanë zhvilluan ndeshjen e parë e vlefshme për Kategorinë 3 të kampionatit kombëtar. Një lojë e bukur nga skuadra jonë, por fati nuk ishte me ne duke humbur përballjen e parë me rezutlatin 5-2. Suksese nesër në sfidën me Shkëndijen e Tiranës, në orën 11:00 te kompleksi kombëtares në Kamëz. 💪 💪 💪

Në shkollën e mesme “Refat Bani”, një shkollë model, pjesë e rrjetit të shkollave dhe kopshteve të rindërtuara, falë edhe një kryebashkiakeje aktive, të palodhur e këmbëngulëse, që ka bërë në një mandat çka s’është bërë në një tufë dekadash në këtë bashki

.

Ura Vajgurore, Berat - Në shkollën e mesme “Refat Bani”, një shkollë model, pjesë e rrjetit të shkollave dhe kopshteve të rindërtuara, falë edhe një kryebashkiakeje aktive, të palodhur e këmbëngulëse, që ka bërë në një mandat çka s'është bërë në një tufë dekadash në këtë bashki👍

Posted by Edi Rama on Saturday, 2 Shkurt 2019

Në Goriçan, ku bashkë me Kryeministrin Edi Rama dhe minstrat Blendi Klosi e Ogerta Manastirliu inspektuam përfundimin e punimeve për Qendrën e re Shëndetësore.

ERTV Live😊: Berat - Në një prej pikave të Programit Kombëtar të Rindërtimit të 300 qendrave shëndetësore #përShqipërinëQëDuam #eGjithëVëmendjaPërNjerëzit

Posted by Edi Rama on E premte, 1 Shkurt 2019

Njoftim

Ministria e Arsimit,Sportit dhe Rinisë po punon për hapjen e thirrjes së katërt të Programit Kombëtar të Praktikave të Punës për vitin 2019.

Qëllimi i programit është të aftësojë studentët me përvojë pune,duke zhvilluar kompetencat e tyre profesionale,akademike ,profesionale dhe njohjen me administratën publike.Target grup janë të rinj profesionistë që i përkasin grupmoshës 21-26 vjec,të cilët kanë mbaruar minimalisht ciklin e parë të studimeve “Bachelor”.Periudha e praktikës së zhvilluar do të njihet si përvojë pune gjatë procedurave të rekrutimit në institucionet e administratës publke.

Aplikimi do të bëhet online në portalin:praktika.arsimi.gov.al

Bashkia merr vlerësimin e “Ekselencës në menaxhimin e qytetit”.

Vitin e ri 2019 e nisim me një lajm super të mirë për qytetin tonë, pasi Bashkia e Urës Vajgurore është vlerësuar në Samitin e Liderëve 2018, në Angli, me certifikatën e “Ekselencës në menaxhimin e qytetit” nga Unioni i Akademikëve (Academic Union) në Oxford dhe Klubi Botëror i Liderëve (Global Club of Leaders). Qyteti ynë renditet përkrah 50 bashkive e korportave të tjera që janë vlerësuar për inovacion. Faleminderit të gjithë ekipit drejtues të këtij projekti me kaq vlerë për punën e bashkisë, por edhe për shërbimet me cilësi që i ofrojmë qytetarëve. Bashkia jonë do të vazhdojë të investojë në projekte inovatore, si një nga format kryesorë të krijimit të vlerës së shtuar në shërbime, produkte etj,.

Gëzuar Vitin e Ri 2019 me këtë kartolinë fantastike që vjen nga atmosfera e fundvitit në qytetin tonë. Faleminderit dhe mirënjohje pafund për secilin prej jush që më ka mbështetur gjatë këtij viti. Uroj që në familjet tuaja Viti i Ri të sjellë sa më shumë mbarësi, shëndet, dashuri dhe suksese!

Atmosfera e fundvitit në Ura Vajgurore

Gëzuar Vitin e Ri 2019 me këtë kartolinë fantastike që vjen nga atmosfera e fundvitit në qytetin tonë. Faleminderit dhe mirënjohje pafund për secilin prej jush që më ka mbështetur gjatë këtij viti. Uroj që në familjet tuaja Viti i Ri të sjellë sa më shumë mbarësi, shëndet, dashuri dhe suksese!

Posted by Juliana Memaj on E hënë, 31 Dhjetor 2018

Gëzuar Vitin e Ri nga Bashkia Ura Vajgurore me këtë super koncert!

LIVE NGA PEDONALJA E QYTETITGëzuar Vitin e Ri nga Bashkia Ura Vajgurore me këtë super koncert!

Posted by Juliana Memaj on E premte, 28 Dhjetor 2018

Dhuruam karrige për personat me aftësi të kufizuar.

Në këto ditë festash i qëndrojmë pranë atyre që kanë më shumë nevojë për mbështetjen tonë. Faleminderit Fondacionit Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara që bëri të mundur 6 karriget e reja dhe UNDP (PNUD) për projektin “Askush të mos mbetet pas”.

Ftese per pjesmarrje.

Bashkia e Urës Vajgurore vijon traditën e festës së fundvitit. Më datë 28 Dhjetor, ditën e premte, ora 16:30, do të festojmë sëbashku në pedonalen e qytetit. Të ftuar special që do t’i japin më shumë atmosferë festës, do të jenë këngëtarët më të mirë të muzikës së lehtë dhe popullore shqiptare, Irma Libohova, Irini Qirjako, Petrit Lulo dhe Kozma Dushi. Merrni familjarët dhe miqtë tuaj, e shihemi në pedonale 🙂

Ndizen dritat festive në qytetin tonë ✨🎇🎆🎄.

Edhe këtë vit, Bashkia Ura Vajgurore është kujdesur që festat e fundvitit t’i presim sa më bukur. 🎊Për këtë arsye kemi përgatitur të tjera surpriza qe do t’i ndajmë sëshpejti me ju. 🎶Shijoni pamjen e mrekullueshme që ka marrë qyteti ynë. 🎉

Në Pashalli, ku u realizua kopështi i dytë i ri, me mbështetjen e TAP. Kjo godinë i bashkëngjitet edhe 8 kopshteve të tjera, të bërë nga bashkia e Urës Vajgurore me të ardhurat e saj. Në buxhetin afatmesëm të vitit 2016-2019 kemi ndërhyrë duke i shtuar fëmijëve të komunitetit që ne përfaqësojmë ambjente të reja në sistemin parashkollor dhe jo vetëm, por edhe duke ndërhyrë në infrastruktutrën e shkollave që shtrihen në territorin e bashkisë tonë.

Në Pashalli, ku u realizua kopshti i dytë i ri.

Në Pashalli, ku u realizua kopështi i dytë i ri, me mbështetjen e TAP. Kjo godinë i bashkëngjitet edhe 8 kopshteve të tjera, të bërë nga bashkia e Urës Vajgurore me të ardhurat e saj. Në buxhetin afatmesëm të vitit 2016-2019 kemi ndërhyrë duke i shtuar fëmijëve të komunitetit që ne përfaqësojmë ambjente të reja në sistemin parashkollor dhe jo vetëm, por edhe duke ndërhyrë në infrastruktutrën e shkollave që shtrihen në territorin e bashkisë tonë.

Posted by Juliana Memaj on E premte, 14 Dhjetor 2018

Në ditën ndërkombëtare të aftësisë së kufizuar.

Sot, më 3 Dhjetor 2018, në ditën ndërkombëtare të aftësisë së kufizuar, që këtë vit mbahet nën moton “ Fuqizimi i personave me aftësi të kufizuara, sigurimi i gjithëpërfshirjes dhe barazisë”, grupimi i aktivistëve nga komuniteti i personave me aftësi të kufizuara ( të rinj, gra, fëmijë me aftësi të kufizuara) dhe familjarëve të tyre, i krijuar në Bashkinë Ura Vajgurore në kuadër të projektit “Fuqizimi i Njerëzve me Aftësi të Kufizuara përmes Informimit dhe Ndërgjegjësimit”, që Fondacioni Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuar po zbaton në bashkitë: Ura Vajgurore, Dibër dhe Përmet, në kuadër të programit “Askush të mos mbetet pas/Leave No One Behind” , në bashkëpunim dhe me mbështetjen e PNUD, kërkon të sjellë në vëmëndje të institucioneve në nivel lokal nevojat më prioritare që ka sot komuniteti i personave me aftësi të kufizuara të Bashkisë Ura Vajgurore.

Veiz Hajdar Plaku dhe Kristaq Gjata, nga sot Nder i Qarkut Berat.

Bashkë me përfaqësues të Këshillit të Qarkut Berat i dhamë titullin “Nder i Qarkut”, pas vdekjes, dy figurave shumë të njohura të qytetit tonë: Z. Veiz Hajdar Plaku si drejtues, organizator i aftë e i përkushtuar, plot respekt dhe autoritet në zonën e Mesit të Urave dhe më gjerë; Z. Kristaq Sotir Gjata për kontribut të veçantë në Luftën Nacional Çlirimtare.

Gëzuar ditën e Pavarësisë së Shqipërisë!

Sot është dita kur bëhemi të gjithë bashkë dhe nderojmë të gjithë ata që dhanë jetën e tyre për pavarësinë e Shqipërisë. Faleminderit dhe mirënjohje përjetë kujtdo mbi kontributin për këtë ditë të shënuar!

Te fusha e sportit, ku ndërtuam shkallët e reja.

Pas dëgjesës publike, Bashkia ndërhyri menjëherë duke realizuar investimin për ndërtimin e shkallave që t’i japin një hyrje më dinjitoze ambientit sportiv ku qindra fëmijë luajnë dhe shumë sportashës shkojnë për të parë skuadrën e tyre të zemrës.

Në Pashalli, ku vijuam turin e dëgjesave publike.

Vëmendja e bashkisë ka qenë dhe do të jetë për t’i dhënë priroritet si familjeve që jetojnë në fshat, por edhe atyre në qytet. Ndaj vijuam turin “E gjtihë vëmendja për ju” për të folur dhe dëgjuar se çfarë mund të bëjmë më shumë

Në emisionin Mirëmëngjes Shqipëri në RTSH Radio Televizioni Shqiptar

Në emisionin "Mirëmëngjes Shqipëri" në Televizionin Publik Shqiptar

Sot në emisionin Mirëmëngjes Shqipëri në RTSH Radio Televizioni Shqiptar, ku isha e ftuar sëbashku me kuratorin Helidon Haliti për të folur mbi muralet e Urë Vajgurore. Krenare që vazhdon jehona dhe vlerësimet për këto piktura që u renditën si 1 ndër 10 më të mirat në botë.

Posted by Juliana Memaj on E martë, 16 Tetor 2018