Sëbashku me Nelu Neacsu, President of European Academy of Regions, Dritan Leli Kryeatr i Bashkise Vlore dh Luiza Hoxhaj, Drejtore e CRLDs Albania si dhe kryetare e Bordit te Forumitn, ku Ura Vajgurore ishte një nga bashkitë që u prezantuan disa nisma të marra.