Në shkollën 9-vjeçare “Hazbi Shehu”, ku po vijon puna për ambientet e reja me standarde për fëmijët. Shkolla e re në Samaticë do të ketë 12 klasa dhe 2 ambiente të dedikuara për kopësht.