Bashkë me veteranë, banorë të zonës dhe fëmijë, organizuam ceremoninë që kujton një moment historik, ngritjen e flamurit të pavarësisë, më 30 nëntor 1912, për zonën e Beratit, nga patrioti Konstandin Gjorga me porosi të Ismail Qemalit.