Në ditën ndërkombëtare të aftësisë së kufizuar.

Sot, më 3 Dhjetor 2018, në ditën ndërkombëtare të aftësisë së kufizuar, që këtë vit mbahet nën moton “ Fuqizimi i personave me aftësi të kufizuara, sigurimi i gjithëpërfshirjes dhe barazisë”, grupimi i aktivistëve nga komuniteti i personave me aftësi të kufizuara ( të rinj, gra, fëmijë me aftësi të kufizuara) dhe familjarëve të tyre, i krijuar në Bashkinë Ura Vajgurore në kuadër të projektit “Fuqizimi i Njerëzve me Aftësi të Kufizuara përmes Informimit dhe Ndërgjegjësimit”, që Fondacioni Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuar po zbaton në bashkitë: Ura Vajgurore, Dibër dhe Përmet, në kuadër të programit “Askush të mos mbetet pas/Leave No One Behind” , në bashkëpunim dhe me mbështetjen e PNUD, kërkon të sjellë në vëmëndje të institucioneve në nivel lokal nevojat më prioritare që ka sot komuniteti i personave me aftësi të kufizuara të Bashkisë Ura Vajgurore.

Veiz Hajdar Plaku dhe Kristaq Gjata, nga sot Nder i Qarkut Berat.

Bashkë me përfaqësues të Këshillit të Qarkut Berat i dhamë titullin “Nder i Qarkut”, pas vdekjes, dy figurave shumë të njohura të qytetit tonë: Z. Veiz Hajdar Plaku si drejtues, organizator i aftë e i përkushtuar, plot respekt dhe autoritet në zonën e Mesit të Urave dhe më gjerë; Z. Kristaq Sotir Gjata për kontribut të veçantë në Luftën Nacional Çlirimtare.

Gëzuar ditën e Pavarësisë së Shqipërisë!

Sot është dita kur bëhemi të gjithë bashkë dhe nderojmë të gjithë ata që dhanë jetën e tyre për pavarësinë e Shqipërisë. Faleminderit dhe mirënjohje përjetë kujtdo mbi kontributin për këtë ditë të shënuar!