Gëzuar 1 Qershorin! 🤹‍♀️🎨🎭.

Panair lulesh, ekspozitë fotografie, lojëra të ndryshme, kërcime, piktura dhe një super koncert, ishin vetëm disa nga aktivitetet që bashkia kishte organizuar në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve. Faleminderit kujtdo që u bë pjesë e kësaj feste.

Ftesë

Ju mirëpesim të gjithëve ne pedonalen e qytetit për të festuar sëbashku 1 Qershorin. Ne kemi përgatitur shumë surpriza për ta festuar siç duhet Festën e Fëmijëve 🙂 Festimet fillojnë në 10:30, jeni të gjithë të mirëpritur.

Kopshti Arrëz

Është gjithmonë kënaqësi të rikthehesh në disa prej kopshteve të reja që bashkia ka ndërtuar, si te kjo godinë në Arrëz.

Gjatë takimit me veteranët e LANÇ në Kutalli.

Është gjithmonë kënaqësi të jesh pjesë e takimeve dhe organizimeve me veteranë të Luftës Nacional – Çlirimtare, ku jo vetëm mikpritëm anëtarët e rinj, por edhe diskutuam se çfarë mund të bëjmë për të lartësuar edhe më shumë figurën e atyre që dhanë jetën për Shqipërinë.

Në qendrën e re multifunksionale në Poshnje.

Mirëprita sot një përfaqësi të grupit të aktivistëve të Bashkisë Ura Vajgurore, të cileë parashtruan kërkesat e tyre për muajt në vazhdim falë projektit “Fuqizimi i personave me aftësi të kufizuara përmes informimit dhe ndërgjegjësimit”, pjesë e programit “Askush të mos mbetet pas” mbështetur nga PNUD përmes Fondacionit Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara, financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim. Do të kujdesemi që të kemi jo vetëm një Qendër Multifunksionale me kushte bashkëkohore, por edhe të dëgjojmë çdo shqetësim që vjen nga personat me aftësi ndryshe dhe grupet vulnerabël.

Rezervuari i Protoduarit

Në rezervuarin e Protoduarit, për të parë nga afër, fazën e parë të rehabilitimit të digës dhe krijimin e pusetës së ujit me rrjedhje të lirë, ndërtimin e tubacionit për të shtuar ujitjen në 40 ha tokë në fshatin Pobrat, ku do të përfitojnë rreth 100 fermerë. Ky projekt financohet nga projekti Tap.
Së shpejti do të fillojnë punimet edhe për fazën e dytë, me të ardhurat e bashkisë, e cila do të bëjë të mundur vënien në efiçencë të plotë të këtij rezervuari.